Суд ЄС підтвердив правомірність заборони на правові послуги для юросіб у Росії
Суд ЄС підтвердив правомірність заборони на правові послуги для юросіб у Росії

Суд ЄС підтвердив правомірність заборони на правові послуги для юросіб у Росії

Загальний суд ЄС у Люксембурзі підтвердив правомірність заборони на консультативні та правові послуги для юридичних осіб та компаній в РФ.

Як повідомляє Укрінформ, відповідне рішення сьогодні було оприлюднене на сайті Європейського суду.

Зазначається, що суд ЄС, у відповідь на позов низки західних адвокатських компаній проти Ради ЄС, підтвердив правомірність запроваджених в рамках санкцій ЄС проти Росії обмежень у наданні консультативних та правових послуг російським юридичним особам та компаніям.

У судовому рішенні окремо наголошується, що правова дорадча допомога, що надається фізичним особам, не підпадає під дію запроваджених Радою ЄС санкційних обмежень.

«Суд підтвердив, що загальна заборона на надання правових дорадчих послуг для російського уряду, або для юридичних осіб, установ або органів, що засновані в Росії, не стосується правових дорадчих послуг, що надаються у зв’язку із судовими, адміністративними або арбітражними слуханнями. Ця заборона стосується лише правових порад, які не мають жодного зв’язку із судовими процедурами», - йдеться у документі.

Як вже повідомлялося, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 року ЄС запровадив проти країни-агресора вже 14 пакетів індивідуальних та секторальних економічних санкцій, які, зокрема, стосуються й надання правових послуг.

За певних виключень, ці обмежувальні заходи у правовій сфері забороняють будь-яким європейським суб’єктам, які долучені до надання правових дорадчих послуг, зокрема, тим, які практикують на території Європейського Союзу, надавати будь-які правові послуги для російського уряду, а також для юридичних осіб, установ або організацій, що засновані в Росії.

Источник материала
loader
loader