Про Україну не говорили. У США відбулися перші дебати кандидатів у віцепрезиденти Тіма Волза і Джея Ді Венса
Про Україну не говорили. У США відбулися перші дебати кандидатів у віцепрезиденти Тіма Волза і Джея Ді Венса

Про Україну не говорили. У США відбулися перші дебати кандидатів у віцепрезиденти Тіма Волза і Джея Ді Венса

Під час теледебатів кандидати у віцепрезиденти США розкритикували один одного за підходи до зовнішньої політики, однак обидва погодилися, що підтримка союзників є необхідною.

У США відбулись теледебати між кандидатами у віцепрезиденти  губернатором Міннесоти демократом Тімом Волзом і сенатором-республіканцем Джеєм Ді Венсом. Дебати пройшли у студії CBS News у Нью-Йорку, передає «Голос Америки».

Кандидати майже нічого не говорили про Україну, а основними темами їхніх виступів були ситуація на Близькому Сході, міграційна політика та репродуктивні права.

Щодо війни Росії проти України кандидат від демократів Тім Волз акцентував, що слова Трампа про угоди з Путіним та Кім Чен Ином є небезпечними та шкодять інтересам США.

Також під час теледебатів кандидати у віцепрезиденти США розкритикували один одного за підходи до зовнішньої політики, однак обидва погодилися, що підтримка союзників є необхідною.

«Світ побачив на дебатах кілька тижнів тому: майже 80-річний Дональд Трамп, який лише й говорить про розміри натовпу, — це не те, що нам потрібно зараз. Та річ не тільки в цьому. Ті, хто був найближче до Трампа, розуміють, наскільки він небезпечний, коли світ перебуває в такій небезпеці», — сказав Волз.

Він нагадав, що глава попередньої адміністрації Білого дому Джон Келлі назвав Дональда Трампа «найбільш недосконалою людиною, яку він коли-небудь зустрічав».

Крім того, обидва міністри оборони часів Трампа та його радники з нацбезпеки заявили, що він не повинен навіть наближатися до Білого дому. Волз також навів слова Венса, який свого часу заявив, що Трамп непридатний для найвищої посади.

«З боку віцепрезидентки Гарріс ми побачили стабільне лідерство. Ми спостерігаємо стабільність, здатну залучити коаліції, об’єднати їх, розуміючи, що наші союзники важливі», — зазначив Волз і додав, що команда Гарріс має намір захистити США та союзників.

У свою чергу Джей Ді Венс заявив, що Дональд Трамп за часів президентства «фактично забезпечив стабільність у світі, зробивши це шляхом встановлення ефективного стримування».

При цьому він звинуватив адміністрацію Байдена—Гарріс у тому, що вона посприяла надходженню грошей в Іран, який зараз використовує їх для купівлі та виготовлення зброї.

Венс також підтримав право Ізраїлю на відповідь Ірану.

«Це залежить від Ізраїлю, що їм робити, щоб зберегти свою країну в безпеці. І ми повинні підтримувати наших союзників, хоч би де вони були, коли вони борються з поганцями», — заявив республіканець.

На думку глядачів CBS News, Ді Венс мінімально переміг  Волза в дебатах.

Про Україну не говорили. У США відбулися перші дебати кандидатів у віцепрезиденти Тіма Волза і Джея Ді Венса - Фото 1

Згідно погоджених правил зустріч кандидатів тривала 90 хвилин з двома рекламними паузами по чотири хвилини.

Глядачі в аудиторію не запрошувалися.

Тім Волз та  Джей Ді Венс мали по дві хвилини на відповіді та ще одну для додаткових спростувань. Модератори на свій розсуд надавали додаткову хвилину для завершення думки.

  • Читайте також: Битва тактик. Дебати Камали Гарріс та Дональда Трампа

21 вересня Дональд Трамп офіційно відхилив пропозицію на ще одні дебати з віцепрезиденткою Камалою Гарріс перед президентськими виборами в США. Це сталося після того, як Гарріс оголосила про згоду на дебати 23 жовтня на CNN.

Раніше Трамп заявив, що хоче провести додаткові дебати з Камалою Гарріс 4 і 25 вересня, і вони мають транслюватися на телеканалах Fox та NBC. У передвиборчому штабі Камали Гарріс заявили, що вона візьме участь у двох дебатах зі своїм опонентом. Водночас там виключили більш як один раунд дебатів між кандидатами у віцепрезиденти Джеєм Ді Венсом і Тімом Волзом, що відповідає історичним прецедентам.

Фото: Скриншот із трансляції Голосу Америки 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Дональд Трамп выборы в США
Источник материала
loader
loader