Суд у Швейцарії підтвердив дискваліфікацію російської фігуристки Валієвої
Суд у Швейцарії підтвердив дискваліфікацію російської фігуристки Валієвої

Суд у Швейцарії підтвердив дискваліфікацію російської фігуристки Валієвої

Федеральний суд Швейцарії відхилив апеляцію російської фігуристки Каміли Валієвої на рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) про її дискваліфікацію на 4 роки.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Зазначається, що суд не виявив помилок у рішенні CAS про дискваліфікацію росіянки за порушення антидопінгових правил.

Апелянти мають покрити судові витрати у розмірі 7000 швейцарських франків (близько 8000 доларів), а також компенсувати по 8000 швейцарських франків (близько 9000 доларів США) Міжнародному союзу ковзанярів та Всесвітньому антидопінговому агентству.

Постанова щодо апеляції Валієвої була доведена до відома сторін, а також Спортивного арбітражного суду.

Як повідомляв Укрінформ, у січні Спортивний арбітражний суд (CAS) вирішив дискваліфікувати російську фігуристку Камілу Валієву на 4 роки за порушення антидопінгових правил. Дискваліфікація триватиме до 25 грудня 2025 року, оскільки пробу взяли 21 грудня 2021 року, під час виступу Валієвої на чемпіонаті Росії.

У лютому 2022 року під час Олімпіади в Пекіні стало відомо про позитивний допінг-тест Валієвої – в її організмі знайшли триметазидин. Росіянка виграла золото у командному турнірі, але нагородження так і не відбулося через розслідування.

30 січня Міжнародний союз ковзанярів (ISU) позбавив Валієву, яка виступала під нейтральним прапором, золота Олімпіади-2022 і анулював результати спортсменки.

Фото: Getty Images

Теги по теме
Суд Швейцария
Источник материала
loader
loader