Ахтем Сеітаблаєв розповів про втрату батька
Ахтем Сеітаблаєв розповів про втрату батька

Ахтем Сеітаблаєв розповів про втрату батька

Про те, що тата вже немає в живих, Ахтем розповів в інтерв'ю для OBOZ.UA. Режисер зізнався, що пропонував батькам виїхати, коли Росія окупувала Крим, але вони відмовилися.

Звісно, я пропонував батькам, яких вже, на жаль, немає, виїхати. Вони відповідали: "Сину, ми не для того приїхали, щоб знову виїжджати. Нехай їдуть вони". Моя мама – актриса, але ніколи не працювала за фахом. Я її знімав у своїй картині "Хайтарма" – це була її перша роль. Вона мені довіряла як режисеру, вже на той момент вірила, що її син професіонал,
– поділився Сеітаблаєв.

Що відомо про родину Ахтема Сеітаблаєва

  • Нагадаємо, що у липні 2021 році стало відомо, що у Криму померла мама Ахтема Сеітаблаєва. Субіє Налбантова. Вона була письменницею, педагогинею, акторкою, співачкою та ведучою.
  • Згодом Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров трошки розповів про Субіє Налбантова та її родину. Він написав, що сім'я жінки була депортована з Криму 18 травня 1944 року. До 1955 року вони перебували у спецпоселенні в Марійській АРС.
  • Потім сім'я переїхала в Таджикистан. Субіє Налбантова любила співати, тому вступила в гурток, який створив її брат. Жінка закінчила навчання у Ленінабадському музучилищі та вступила до Ташкентського театрального інституту. Сім'я матері Сеітаблаєва повернулася в Крим у 1990 році.
  • Субіж Налбантова викладала вокал і сценічну мову в Кримському училищі культури, працювала у в кримськотатарській редакції ДТРК "Крим" і зробила дитячу телепередачу "Мерабан'из, балалар".
Источник материала
loader
loader