Балет Національної опери 8 жовтня розпочне гастрольне турне у США
Балет Національної опери 8 жовтня розпочне гастрольне турне у США

Балет Національної опери 8 жовтня розпочне гастрольне турне у США

У Центрі імені Джона Кеннеді у Вашингтоні 8 жовтня відбудеться перший виступ балету Національної опери України в рамках гастрольного турне східним узбережжям США.

Про це повідомили у Міністерстві культури та стратегічних комунікацій, передає Укрінформ.

"Загалом тур охопить 16 міст, серед яких Нью-Йорк, Бостон, Філадельфія, Атланта, Майямі, Орландо та інші. Програма концертів складається з перлин світової балетної класики (фрагменти з вистав «Жізель» А. Адана, «Баядерка» і «Дон Кіхот» Л. Мінкуса, «Арлекінада» і «Талісман» Р. Дріго) та включає кращі зразки класичної і сучасної вітчизняної хореографії (адажіо з балету «Лісова пісня» М. Скорульського, парафраз на музику «Мелодії» М. Скорика, фрагмент з балету «За двома зайцями» на музику Ю. Шевченка)", - йдеться у повідомленні.

У гастрольному турне братимуть участь провідні солісти балетної трупи театру — Наталя Мацак, Ольга Голиця, Тетяна Льозова, Анастасія Шевченко, Микита Сухоруков, Ярослав Ткачук, Сергій Кривоконь, Володимир Кутузов.

Також у програмі - три великі хореографічні композиції у виконанні ансамблю «Шумка» відомого фольклорного колективу української діаспори з канадського міста Едмонтон.

Як зазначається, родзинкою цих виступів стане використання вперше у світовій практиці балетних концертів величезного ультрасучасного 3D-світлодіодного екрану із новаторськими технологіями, який надасть глядачам можливість зануритися у сценічну дію та відчути абсолютне єднання з виконавцями.

Метою туру є завдяки вирученим від продажу квитків та від індивідуальних пожертв глядачів коштам підтримати українські родини, чиї оселі були зруйновані війною.

Гастрольне турне балету Національної опери України східним узбережжям США є продовженням започаткованої ще у серпні 2022 року культурно-мистецької благодійної акції Nadiya Ukraine, в рамках якої також відбулись гастролі балету містами Канади у лютому цього року.

Як повідомлялося, артисти балету Національної опери України зібрали близько 600 тис. доларівспонсорських внесків та пожертв під час гастрольного туру Канадою Nadiya Ukraine.

Фото: Національна опера України

Теги по теме
США
Источник материала
loader