Бурштинська ТЕС зможе працювати до настання сильних морозів
Бурштинська ТЕС зможе працювати до настання сильних морозів

Бурштинська ТЕС зможе працювати до настання сильних морозів

Опалювальний сезон біля Бурштинської ТЕС розпочнеться вчасно. До морозів електростанція ще зможе працювати.

Про це на брифінгу для ЗМІ повідомив міський голова Бурштина Василь Андрієшин, передає кореспондент Укрінформу.

«Опалювальний сезон у нас розпочнеться вчасно… До настання морозів 10-15 градусів Бурштинська ТЕС зможе працювати і подавати тепло, а такі морози вже починаються після нового року», - переконаний Андрієшин.

Водночас, додав мер, в громаді вже розпочали роботи для зведення двох газових котелень, які зможуть обігрівати житловий фонд, а це - майже 80 багатоповерхівок та 36 будівель соціальної інфраструктури.

«Ми вже маємо угоди на будівництво цих двох газових котелень 8 та 10 МВт. На них з державного бюджету нам скерували 209 млн грн. Наразі поступило 105 млн грн. Ми підводимо до котелень електропостачання, газ. Наступного тижня розпочнеться їх будівництво... Реально запустити ці котельні до 20 грудня», - зазначив Андрієшин.

Окрім цього в громаді зведуть ще 4 твердопаливні котли потужність 1 МВт для обігріву трьох навчальних закладів, дитсадків та лікарні. Для цього Бурштин отримав допомогу в сумі 10 млн грн від Івано-Франківської обласної ради. Ще майже 7 млн грн для Бурштина скерували громади Прикарпаття.

«Ця ініціатива належить Івано-Франківському регіональному відділенню Асоціації міст України. Рішення щодо допомоги ухвалили 36 громад Прикарпаття, частина коштів вже у нас на рахунку. Тут ситуація легша. У лікарні котельню вже будують. Для будівництва котелень у школах вже проведені тендери. Ці котельні введуть в експлуатацію до кінця листопада», - наголосив Андрієшин.

Він нагадав, що у березні через постійні обстрілиокупантів керівництво Бурштинської ТЕС підтвердило про значні руйнування, через що зупинили теплопостачання міста.

Як повідомляло агентство, Бурштинська ТЕС після російських атак не підлягає відновленню.

Источник материала
loader
loader