До відкриття готується найбільша у світі фабрика з виробництва лабораторного м’яса
До відкриття готується найбільша у світі фабрика з виробництва лабораторного м’яса

До відкриття готується найбільша у світі фабрика з виробництва лабораторного м’яса

У Північній Кароліні (США) готується до відкриття найбільша у світі фабрика з виробництва культивованого м’яса Believer Meats. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Підприємство матиме інноваційний центр та дегустаційну кухню, і зможе виробляти до 12 000 тонн культивованої курятини щороку. Очікується, що завод запрацює на початку 2025 року.

Наразі компанія активно працює над зниженням витрат на виробництво культивованого м’яса. 

Виробництво цього м’яса потребує великих ресурсів, але Believer Meats у співпраці з німецькою інженерною компанією GEA прагне оптимізувати технологічні процеси та знизити витрати. Основна увага приділяється вдосконаленню біореакторів, систем перфузії та технологій реювенації живильного середовища, що дозволить суттєво зменшити використання води, енергії та ресурсів.

Однією з ключових технологій, яку впроваджують Believer Meats, є метод тангенціальної фільтрації потоку (TFF), що дає змогу безперервно вирощувати культивовані клітини м’яса. 

В експерименті, проведеному спільно з дослідниками Єврейського університету в Єрусалимі, використання цієї технології дозволило отримати 130 мільярдів клітин на літр, з виходом 43% ваги біомаси. 

Це суттєво знижує витрати на виробництво та дозволяє досягти собівартості $13 за кілограм культивованого м’яса, що наближається до вартості органічної курятини.

Надалі Believer Meats планує ще більше знизити собівартість своєї продукції та зробити її конкурентоспроможною з традиційним м’ясом.



Перегляди: 0
Источник материала
loader
loader