Довіра французів до Макрона на рекордно низькому рівні
Довіра французів до Макрона на рекордно низькому рівні

Довіра французів до Макрона на рекордно низькому рівні

Лише 22 відсотки французів довіряють президенту Еммануелю Макрону, що є найнижчим показником з моменту його першого обрання главою держави в травні 2017 року.

Такі результати щомісячного опитування, проведеного для газети "Les Echos", передає Укрінформ.

У жовтні цей показник знизився на три пункти, порівняно з попереднім місяцем, а загалом впав на п'ять відсотків за два місяці. Навіть у розпал кризи «жовтих жилетів» у грудні 2018 року рівень довіри до глави держави сягав 23%, що на один пункт вище, ніж зараз.

Падіння довіри спіткало і нового прем’єра. На Мішеля Барньє розраховують лише 28% французів, що на три пункти менше, ніж минулого місяця.

Рейтинг популярних політиків, згідно з цим опитуванням, очолює Едуард Філіпп, мер Гавра, який вже оголосив себе кандидатом на президентські вибори 2027 року. Він випереджає Габріеля Атталя (39%), Джордана Барделлу (36%) та Марін Ле Пен (34%).

Як повідомляв Укрінформ, у вересні бюро Національної асамблеї затвердило процедуру імпічменту Макрона, ініційовану ультралівими. Однак вже 2 жовтня комітет із конституційних актів, законодавства та загального управління переважною більшістю голосів відхилив цю пропозицію. Тепер долю цієї законодавчої процедури мають вирішити голови політичних груп парламенту.

Теги по теме
Франция Эммануэль Макрон Рейтинг
Источник материала
loader
loader