Міноборони запровадило закупівлю електроенергії для ЗСУ через відкриті тендери
Міноборони запровадило закупівлю електроенергії для ЗСУ через відкриті тендери

Міноборони запровадило закупівлю електроенергії для ЗСУ через відкриті тендери

Міністерство оборони України видало наказ, згідно з яким запроваджується новий механізм закупівель електроенергії для ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Для Збройних сил України та Державної спеціальної служби транспорту запроваджено нові прозорі та чіткі механізми закупівлі електроенергії. Відповідні зміни встановлені наказом Міністерства оборони України № 651, що розроблений у співпраці з Міністерством економіки», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, новий порядок передбачає відкриті тендери через електронну систему закупівель. Учасники тендерів повинні подати документи, що підтверджують їхню компетентність та наявність досвіду у постачанні електроенергії. Крім того, вони зобов’язані надавати банківські гарантії для забезпечення тендерних пропозицій та виконання договорів, що забезпечує надійність постачальників. До участі в тендерах також не допускаються компанії, власниками яких є громадяни Росії, Білорусі та Ірану.

У випадку виявлення під час закупівель порушень та зловживань, в Міноборони просять повідомляти Управління внутрішньої безпеки міністерства за телефоном: +38(044)293-60-44, +38(067)175-14-79.

Як повідомляв Укрінформ, з початку року державапридбала товарів через Prozorro Market на загальну суму понад 30 млрд грн, заощадивши при цьому 3 млрд грн.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Минобороны
Источник материала
loader
loader