Лікар Марк Чавес визнав свою провину у смерті актора Метью Перрі від передозування
Лікар Марк Чавес визнав свою провину у смерті актора Метью Перрі від передозування

Лікар Марк Чавес визнав свою провину у смерті актора Метью Перрі від передозування

Наразі йому загрожує до 10 років увʼязнення.

Лікар Марк Чавес, якого звинувачують у смерті актора Метью Перрі через передозування кетаміном, визнав свою провину. Про це повідомило BBC.

Під час судового засідання Чавес зізнався у змові про розповсюдження кетаміну, який зазвичай використовують для лікування депресії, тривоги та болю. Лікар очолював кетамінову клініку та отримував таблетки з речовиною від оптового дистрибʼютора за фальшивим рецептом. Потім Чавес продавав препарат іншому лікарю Сальвадору Пласенсіа, який постачав його Метью Перрі.

Визнання провини допоможе Чавесу зменшити свій тюремний строк. Лікар передав свій паспорт і погодився негайно здати медичну ліцензію. Зараз йому загрожує до 10 років увʼязнення. Вирок винесуть 2 квітня 2025 року.

Фігурантами справи також є лікар Сальвадор Пласенсія, наркодилерка Джасвін Сангха, особистий асистент Перрі Кеннет Івамаса, а також знайомий актора Ерік Флемінг. У серпні цього року прокуратура США висунула усім їм звинувачення у смерті Перрі. Їм загрожує покарання від 10 років до довічного увʼязнення.

За даними прокурорів, за кілька тижнів до смерті актора Кеннет Івамаса співпрацював з двома лікарями, щоб забезпечити Перрі кетаміном на понад $50 тисяч. Двоє лікарів переписувалися, обговорюючи, скільки вони можуть стягувати з нього за флакони препарату.

Тоді судмедексперти зробили висновок, що за півтора тижня до своєї смерті актор застосовував інфузійну терапію кетаміном від депресії і тривоги, що спричинило надмірну стимуляцію серцево-судинної системи і пригнічення дихання.

Раніше у своїх мемуарах «Друзі, коханки і велика халепа» він розповів, що тривалий час зловживав наркотиками й алкоголем, 15 разів проходив реабілітацію, а також переніс 14 операцій на шлунку. Від травня 2021 року актор не вживав наркотики та алкоголь. За його словами, він витратив близько 9 млн доларів на боротьбу із залежністю.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Смерть Суд расследование Наркотики
Источник материала
loader
loader