Проти Трампа представили нові докази у справі про спробу зірвати вибори-2020
Проти Трампа представили нові докази у справі про спробу зірвати вибори-2020

Проти Трампа представили нові докази у справі про спробу зірвати вибори-2020

Федеральний суд у Вашингтоні оприлюднив документ, підготовлений спецпрокурором, який визначає «злочинну поведінку приватного характеру» Дональда Трампа під час подій 6 січня 2021 року, коли натовп його прихильників громив Капітолій.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

«Документ, викладений на 165 сторінках, надійшов з офісу спецпрокурора Сміта. Це найдокладніший звіт з доказами у справі проти Трампа щодо спроби підриву виборів», - зазначається в повідомленні.

Звіт прокурора містить докази зловмисних намірів Трампа як приватної особи, а не президента США. Якщо це буде підтверджено в суді, Трамп не зможе скористатися виправдальним вироком Верховного суду, який надав імунітет експрезиденту щодо відповідальності за всі його офіційні дії на чолі Білого дому.

При цьому наголошується, що Трамп діяв у приватному порядку, залучав приватних фігурантів зі складу своєї виборчої кампанії у спробі скасувати результати виборів.

Документ містить уже оприлюднені свідчення у справі 6 січня 2021 року, а також невідомі раніше докази, зібрані слідчими.

Зокрема, зазначається, що Трампвисловив нехтування безпекою тодішнього віцепрезидента Пенса, коли йому доповідали про ситуацію в Капітолії. При цьому він відкинув спроби переконати його в тому, що він програв вибори.

Таким чином, спецпрокурор стверджує, що Трамп не застрахований від кримінального переслідування, оскільки його дії, описані в кримінальних обвинуваченнях, є неофіційними, вчиненими у статусі кандидата, який відчайдушно програв вибори. Стівен Ченг, речник виборчої кампанії Дональда Трампа, вже назвав доповідь спецпрокурора «неправдивою» та «неконституційною».

А сам Трамп у своєму дописі на Truth Social незабаром після того, як було подано заяву, написав: «Втручання у вибори!».

Як повідомляв Укрінформ, Трампу висунули обвинувачення у справі про штурм Капітолія. Федеральна прокуратура звинуватила Трампа в тому, що він чинив тиск на урядовців, аби скасувати результати виборів 2020 року, а також заохочував своїх прихильників до маршу на Капітолій 6 січня, щоб підштовхнути Конгрес не затверджувати перемогу Байдена на підставі неправдивих заяв про широкомасштабні фальсифікації на голосуваннях.

Фото: Pool

Теги по теме
США Дональд Трамп Суд
Источник материала
loader
loader