Швейцарія надасть додаткове фінансування на проєкти відновлення України
Швейцарія надасть додаткове фінансування на проєкти відновлення України

Швейцарія надасть додаткове фінансування на проєкти відновлення України

Уряд Швейцарії пропонує Україні додаткові програми допомоги і має намір залучити до проєктів відновлення приватний сектор.

Як передає Укрінформ з посиланням на Мінвідновлення, про це йшлося під час зустрічі віцепрем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад та територій України Олексія Кулеби із послом Швейцарії в Україні та Молдові Феліксом Бауманном.

“Ще одним важливим фокусом нашої співпраці залишаються проєкти “Раннього відновлення”, в рамках якого Уряд Швейцарії планує виділити 1,5 млрд швейцарських франків на проєкти реконструкції в Україні на наступні 4 роки. З них 1 млрд буде спрямовано, як і раніше, на сектори самоврядування, розмінування та гуманітарну допомогу. Решта суми буде направлена на програми відновлення із залученням швейцарського приватного сектору”, – зазначив Бауманн.

За його словами, в Україні працюватиме представник швейцарського уряду, який буде відповідальний за реалізацію цього проєкту. Вже зараз у Києві делегація приватного сектору знайомиться із потребами України у сферах, за які відповідає міністерство, у середньо- та довгостроковій перспективі.

Очікується, що допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах.

Своєю чергою Кулеба подякував Швейцарії за постійну та системну підтримку України. Він додав, що зони відповідальності міністерства тепер додається сфера підтримки внутрішньо переміщених осіб, яких наразі в Україні понад 4,5 мільйона.

«Тому один із фокусів співпраці – будівництво житла для таких категорій. Ми зацікавлені в активізації регіональних програм і ми могли б розширити нашу співпрацю в рамках того фінансування, що пропонує Швейцарія”, – сказав Кулеба.

Окремо сторони обговорили співпрацю Міністерства та Уряду Швейцарії в рамках секторальної робочої групи щодо децентралізації та регіональної політики. Зосередили увагу на тематичному наповненні роботи даної групи, що має підвищити ефективність формування регіональної політики.

Також у міністерстві відбулася зустріч з делегацією Державного секретаріату з економічних питань Швейцарської Конфедерації (SECO), які прибули до України, аби провести 14-те засідання Українсько-швейцарського Спільного Комітету. У Міністерстві представники SECO презентували план заходів з метою підтримки України у відновленні із залученням швейцарського приватного сектору.

Як повідомлялося, заступник міністра енергетики України Роман Андарак обговорив із заступником директора з міжнародного фінансування підприємств та підтримки зовнішньої торгівлі Дирекції Загального казначейства Франції Армелем Касте пріоритети допомоги українському енергосектору.

Фото: Мінвідновлення

Теги по теме
помощь Швейцария
Источник материала
loader
loader