Спікер парламенту Грузії підписав закони проти «ЛГБТ-пропаганди»
Спікер парламенту Грузії підписав закони проти «ЛГБТ-пропаганди»

Спікер парламенту Грузії підписав закони проти «ЛГБТ-пропаганди»

Основний закон «Про сімейні цінності та захист неповнолітніх» набуде чинності через 60 днів після його опублікування.

Спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі підписав закони, що обмежують права ЛГБТ, зокрема закон «Про сімейні цінності та захист неповнолітніх». Про це повідомляє «Эхо Кавказа».

Папуашвілі сказав, що цей закон «захищає права всіх громадян, включаючи свободу вираження поглядів, щоб не порушувалися права інших, що є суттю та ідеєю істинної демократії».

За його словами, влада готова до критики з боку «деяких іноземних партнерів».

При цьому Шалва Папуашвілі зазначив, що «толерантність була, є і буде відмінною рисою грузинського народу», проте, як каже спікер парламенту, громадяни мають усвідомлювати, що толерантність означає «жити разом на основі взаємної поваги, а не порушувати громадянський світ, ігноруючи переконання та цінності інших людей».

Папуашвілі також стверджує, що ухвалений закон нібито має найбільшу громадську підтримку.

Основний закон «Про сімейні цінності та захист неповнолітніх» набуде чинності через 60 днів після його опублікування.

Згідно з ними, в країні буде неприпустимо реєструвати альтернативний шлюбний союз, який суперечить встановленим законодавством Грузії умовам, та усиновлювати дітей одностатевим парам, людям, гендерна ідентичність яких відрізняється від біологічної статі, а також самотнім людям, сексуальна орієнтація яких не є гетеросексуальною. Пакет також передбачає обмеження свободи зібрань та цензуру медіа.

Понад 20 міжнародних журналістських організацій засудили законопроєкт, який забороняє мовникам вільно висвітлювати проблеми ЛГБТ+. Вони вважають, що такі обмеження суперечать свободі вираження поглядів, а також свободі зібрань і асоціацій, закріплених у Конституції Грузії, а також є несумісними з принципами свободи слова, закріпленими в міжнародних та європейських стандартах. 

Напередодні президентка Грузії Саломе Зурабішвілі не підписала законопроєкти, що обмежують права ЛГБТ. Водночас вона не наклала на закони вето, тож вони набудуть чинності після підписання спікером парламенту.

Фото: parliament.ge

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Грузия Законодавство
Источник материала
loader
loader