Стало відомо склад журі кінофестивалю «Молодість»
Стало відомо склад журі кінофестивалю «Молодість»

Стало відомо склад журі кінофестивалю «Молодість»

Кінофестиваль "Молодість" оголосив членів журі міжнародного конкурсу, його очолить іранський режисер Мохаммад Расулоф.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне Культура.

До складу журі Міжнародного конкурсу "Молодості" увійшли іранський незалежний кінорежисер, сценарист і продюсер Мохаммад Расулоф (голова); директор FILMFEST HAMBURG у 2003-2023 роках, кінознавець та кіноменеджер Альберт Відершпіль; литовська кінорежисерка, володарка призу за режисуру кінофестивалю Sundance за фільм "Повільно" Марія Кавтарадзе; українська акторка, виконавиця головної ролі в фільмі "Як там Катя?" та у серіалі "Перевізниця" Анастасія Карпенко; український кінопродюсер ("Довбуш", "Фостер і Макс", "Брати. Остання сповідь") Максим Асадчий.

Кінофестиваль пройде в Києві — 26 жовтня до 3 листопада.

Голова журі Расулоф приїде до Києва особисто та очолить журі основного конкурсу "Молодості". Режисер підтримує Україну і багато років бореться із тоталітарним режимом у себе на батьківщині.

Навесні 2024 року нібито за незаконні зйомки його засудили до 8 років вʼязниці, побиття батогами та конфіскації майна у Ірані, через що йому довелося тікати з країни.

У секції "Фестиваль фестивалів" відбудеться показ його стрічки "Насіння священного інжиру". У центрі сюжету — Іман, слідчий суддя Революційного суду в Тегерані, який бореться з недовірою та параноєю, коли посилюються загальнонаціональні політичні протести. Раптом у нього зникає пістолет, і він підозрює у цьому свою родину - дружину Наджмех і доньок, Резван і Сани.

У травні цього року режисер отримав на Каннському кінофестивалі за стрічку спеціальний приз журі, нагороду від екуменічного журі та приз FIPRESCI.

До складу міжнародного конкурсу традиційно обираються дебютні фільми з усього світу.

Кінофестиваль "Молодість" заснували у 1970 році. Він — єдиний міжнародний кінофестиваль в Україні з акредитацією міжнародної асоціації кінопродюсерів FIAPF, та одна із найбільших кіноподій у Східній Європі. В 1993 році вперше було представлено нагороду - "Скіфського оленя".

Відкриття та церемонія нагородження переможців 53-ї "Молодості" пройдуть у Будинку кіно на вулиці. Саксаганського, 6.

Цьогоріч кінофестиваль пройде під гаслом "Кіно, що залишає сліди"

Національний конкурс кінофестивалю проходить у Гамбурзі.

Як повідомляв Укрінформ, переможець отримає Ґран-прі за найкращий фільм міжнародної конкурсної програми, 5 тис. доларів та статуетку “Скіфський олень”. Приз за найкращий фільм у кожній категорії міжнародної конкурсної програми становитиме 2 тис. доларів, а переможці також отримають статуетки “Скіфський олень”.

Фото: Andreas Rentz/Getty Images

Теги по теме
Киев Кино
Источник материала
loader
loader