ЦАХАЛ заявляє про ліквідацію «прем'єра» сектору Гази
ЦАХАЛ заявляє про ліквідацію «прем'єра» сектору Гази

ЦАХАЛ заявляє про ліквідацію «прем'єра» сектору Гази

Ізраїльські військові заявили про ліквідацію кілька місяців тому високопосадовця угруповання "ХАМАС" Раухі Муштаху, який де-факто був "прем'єр-міністром" сектору Гази.

Про це повідомляє ЦАХАЛ у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Муштаха вважався найвищою фігурою у політичному бюро ХАМАС у секторі Гази... Муштаха брав участь у прийнятті військових рішень, водночас виконуючи обов’язки голови цивільного управління ХАМАСу у секторі Гази... Також він раніше займався фінансами угруповання", – додали в Армії оборони Ізраїлю.

Зазначається, що Муштаха, Самех аль-Сірадж, який відповідав за безпеку в політичному крилі ХАМАСу, та командир служби безпеки угруповання Самі Одех були ліквідовані під час удару ізраїльської авіації по сектору Гази три місяці тому.

ЦАХАЛ зазначає, що чиновники ХАМАСу переховувались на півночі анклаву у тунелі, що являв собою "укріплений та обладнаний підземний комплекс", який "слугував командним та контрольним центром ХАМАСу". Є "точні дані розвідки", які вказують на те, що всі троє були там у момент удару.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Фото: Israel Defense Forces

Теги по теме
Израиль
Источник материала
loader
loader