У Польщі відбудеться світова прем’єра «Іржі», під час зйомок якого загинула Гатчінс
У Польщі відбудеться світова прем’єра «Іржі», під час зйомок якого загинула Гатчінс

У Польщі відбудеться світова прем’єра «Іржі», під час зйомок якого загинула Гатчінс

На міжнародному фестивалі кінооператорського мистецтва Camerimage у польському Торуні у листопаді відбудеться світова прем’єра фільму «Іржа», під час репетиції якої на знімальному майданчику загинула операторка українського походження Галина Гатчінс.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Variety.

Світова прем’єра фільму відбудеться майже через три роки після трагічної випадкової смерті операторки Галини Гатчінс на зйомках вестерну Алека Болдуіна «Іржа».

Після показу відбудеться панельна дискусія з режисером Джоелем Соузою, який також постраждав у жовтні 2021 року під час цього смертельного інциденту зі зброєю під час зйомок в американському штаті Нью-Мексико.

До складу учасників панелі також увійдуть операторка Б’янка Клайн, яка завершила фільм, і Стівен Лайтхілл, ментор Гатчінс із Американського інституту кіномистецтва.

Вони обговорять події навколо фільму, включаючи завершення фільму, а також безпеку на знімальному майданчику та роль жінок у кінематографії.

Зазначається, що «Іржа» розповідає історію 13-річного хлопчика, який, покинутий напризволяще після смерті батьків у штаті Вайомінг в 1880-х роках, втікає разом зі своїм дідусем після того, як його засудили до повішення за випадкове вбивство місцевого тваринника.

Фестиваль триватиме з 16 по 23 листопада.

Як повідомляв Укрінформ, під час одного зі знімальних днів «Іржі» 21 жовтня 2021 року бутафорський пістолет з бойовими набоями, який тримав актор, вистрілив, влучивши в режисера Джоела Соузу та Галину Гатчінс. 42-річна жінка не вижила після поранення.

У липні 2024 року суд в американському штаті Нью-Мексико остаточно закрив справу проти голлівудського актора Алека Болдвіна за звинуваченням у ненавмисному вбивстві кінооператора Галини Гатчінс.

Проте у ненавмисному вбивстві Гатчінс журі присяжних у березні цього ж року визнали винною експертку зі зброїХанну Гутьєррес-Рід.

Фотоо: Santa Fe County Sheriff's Office

Теги по теме
Польща Кино
Источник материала
loader
loader