«Настав час розірвати звʼязки». Священники УПЦ МП із Чернігівщини звернулися до Онуфрія
«Настав час розірвати звʼязки». Священники УПЦ МП із Чернігівщини звернулися до Онуфрія

«Настав час розірвати звʼязки». Священники УПЦ МП із Чернігівщини звернулися до Онуфрія

Настоятель храмового комплексу Всіх Чернігівських святих Чернігівської єпархії УПЦ митрофорний протоієрей Петро Казновецький та священнослужителі Сосницького благочиння Чернігівської єпархії УПЦ публічно звернулися до предстоятеля УПЦ митрополита Онуфрія з проханням розірвати стосунки з російською церквою. Про це йдеться на сторінці храмового комплексу, а також повідомляють місцеві медіа.

Наприкінці жовтня священник з Чернігова, настоятель храмового комплексу, написав лист-звернення до Онуфрія. У ньому він називав Путіна – «предтечею антихриста»; вказав, що патріарх РПЦ Кирило «благословляє вбивства українців», а його священники «освячують зброю, що вбиває наших людей».

Чернігівський священик московського патріархату отець Петро заявив, що УПЦ «не має ні морального, ні християнського права» залишатися частиною РПЦ і фактично бути співучасником антилюдських дій російських архієреїв.

Згодом, 4 жовтня, вже священнослужителі Сосницького благочиння Чернігівської єпархії УПЦ письмово звернулися до Онуфрія. У своєму зверненні духовенство наголошує на прямій причетності російської церкви до війни в Україні.

«… настав час розірвати звʼязки з церквою, яка підтримує та благословляє війну і вбивства українців, сіє смерть, а не дає життя. Ми рішуче заявляємо, що відтепер РПЦ не є для нас братньою та дружньою церквою і ми не хочемо бути разом в одній Помісній церкві…», – йдеться у зверненні.

Священнослужителі просять митрополита Онуфрія офіційно вийти зі складу РПЦ, усіх її синодів, соборів і комісій.

Як відомо, всеукраїнська Рада церков підтримала заборону Московського патріархату.

Источник материала
loader