Нідерланди евакуювали з Лівану понад 100 своїх громадян
Нідерланди евакуювали з Лівану понад 100 своїх громадян

Нідерланди евакуювали з Лівану понад 100 своїх громадян

Нідерланди евакуювали з Лівану понад 100 своїх громадян, перший евакуаційний рейс приземлився на авіабазі в місті Ейндховен.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Перший евакуаційний рейс з громадянами Нідерландів з Лівану приземлився на авіабазі в Ейндховені близько 21:00, за місцевим часом. На борту літака перебували 185 осіб, понад 100 нідерландців та члени їхніх сімей. Крім того, цим же рейсом прибули громадяни низки інших країн, зокрема бельгійці, ірландці та фіни”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Міністерство закордонних справ Нідерландів отримало близько 500 заявок від людей, які бажають залишити Ліван, але не всі вони можуть скористатися евакуаційними рейсами.

“Ми завжди спочатку перевіряємо, скільки нідерландців дійсно можуть і хочуть вилетіти, чи все в них гаразд з документами”, - сказав генеральний секретар МЗС Крістіан Реберген.

Також є люди, які зареєструвалися, але знайшли інший спосіб залишити Ліван. На 5 жовтня заплановано ще один евакуаційний рейс. Чи буде після цього ще один, залежатиме від обставин.

Як повідомляв Укрінформ, Україна евакуювала з Лівану 134 своїх громадян та 45 іноземців.

Источник материала
loader