Сергій Череватий очолить новий комітет з протидії дезінформації при Європейському альянсі інформагентств
Сергій Череватий очолить новий комітет з протидії дезінформації при Європейському альянсі інформагентств

Сергій Череватий очолить новий комітет з протидії дезінформації при Європейському альянсі інформагентств

До складу комітету ввійдуть представники, зокрема, французького AFP, німецького dpa, австрійського АРА та інші.

Європейський альянс інформагентств (EANA) створює комітет з протидії дезінформації. Його очолить генеральний директор Укрінформу Сергій Череватий. Відповідне рішення прийняли на генеральній асамблеї EANA, що відбулася сьогодні в Римі, повідомляє Укрінформ.

До складу комітету ввійдуть представники таких агентств-членів Альянсу, як AFP (Франція), dpa (Німеччина), АРА (Австрія), які мають потужні фактчекінгові команди, а також румунського агентства Agerpres, грецького ANA-MPA та інших.

Як розповів Сергій Череватий, ініціатором створення цього комітету був саме Укрінформ.

«Адже ми, як ніхто інший в Європі, знаємо ціну російської дезінформації, фейкам, злочинної пропаганди. Тому для нас дуже важливо тримати цю тему у фокусі уваги європейських медіа і спільно протидіяти токсичному інформаційному впливу на суспільства європейських країн», — сказав Череватий.

Як повідомляє інформагентство, напередодні у Римі відбулася зустріч представників членів Європейського альянсу інформагентств з президентом Італії Серджіо Матареллою. У своєму виступі президент Італії торкнувся, зокрема, питання гібридних загроз з боку Росії в інформаційній сфері. 

«Детектор медіа» звернувся по коментар до Сергія Череватого і очікує на відповідь.

Європейський альянс інформагентств заснований у 1956 році й на сьогодні об'єднує понад 30 провідних інформагентств з країн Європи. Україну в Альянсі представляє Укрінформ, який є членом EANA з 1995 року.

  • Як влаштована протидія дезінформації на заході та півночі Європи, а також на Британських островах
  • Сергій Череватий: «Ми нормальне медіа з дуже хорошим колективом. Не якийсь там засіб пропаганди. Тут не буде ніяких темників»

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader