«Спецтехноекспорт» передали у пряме управління Міноборони
«Спецтехноекспорт» передали у пряме управління Міноборони

«Спецтехноекспорт» передали у пряме управління Міноборони

Кабінет міністрів ухвалив рішення про передачу до сфери управління Міністерства оборони України цілісного майнового комплексу державного госпрозрахункового зовнішньоторгівельного підприємства «Спецтехноекспорт».

Про це повідомили в оборонному відомстві, передає Укрінформ.

Зазначається, що у зв’язку з виявленими проблемами з дебіторською заборгованістю й іншими фінансово-господарськими порушеннями Міноборони ініціювало проведення аудиту діяльності компанії.

Відповідне рішення ухвалене після того, як аудиторська група зіткнулася із «суттєвими перешкодами» під час проведення внутрішнього аудиту включно з обмеженим доступом до документів і системи обліку.

Серед основних проблем – ненадання доступу до оригіналів документів, затримки з наданням інформації й неповні відповіді на запити, що ускладнює проведення повного аудиту.

«Це перша спроба перевірки діяльності «Спецтехноекспорту» з боку Міноборони за останні два роки, з моменту переходу підприємства у 2022 році від «Укроборонпрому» до сфери управління Міноборони. Наразі аудит триває, і остаточну оцінку діяльності компанії можна буде надати після його завершення», – зауважили в міністерстві.

У відомстві додали, що в межах подальших реформ планується ліквідувати компанії-спецімпортери, а їхні функції перенести до Агенції оборонних закупівель, щоб уникнути дублювання та підвищити ефективність оборонних процесів.

Як повідомлялося, «Спецтехноекспорт» є дочірнім підприємством держкомпанії «Укрспецекспорт». У серпні 2022 року уряд передав його під управління ГУР Міноборони.

Теги по теме
Минобороны
Источник материала
loader
loader