Стефанчук обговорив із депутатами парламенту Італії оборонні потреби України
Стефанчук обговорив із депутатами парламенту Італії оборонні потреби України

Стефанчук обговорив із депутатами парламенту Італії оборонні потреби України

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч з делегацією групи з міжпарламентських зв'язків з Україною Палати депутатів Італійської Республіки, де обговорили ситуацію на полі бою та оборонні потреби держави.

Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Вітаю в Українському Парламенті делегацію групи з міжпарламентських зв'язків з Україною Палати депутатів Італійської Республіки. Передусім відзначив високу інтенсивність співпраці між Верховною Радою України і Палатою депутатів Італії», - зазначив він.

Стефанчук підкреслив, що український парламент високо цінує те, що підтримка України та міжнародного права є одними з пріоритетів італійського головування в Групі Семи.

Стефанчук обговорив із депутатами парламенту Італії оборонні потреби України - Фото 1

Під час розмови політики зосередилися, перш за все, на безпековій ситуації в Україні. 

«Зазначив, що Росія продовжує постійні терористичні атаки проти України. Кожного дня від обстрілів потерпає мирне населення, внаслідок атак є руйнації дитячих садків, шкіл, лікарень та критичної інфраструктури. І надана Італією допомога, зокрема військова, допомагає врятувати тисячі життів», - підкреслив Голова ВР.

Стефанчук обговорив із депутатами парламенту Італії оборонні потреби України - Фото 2

Водночас співрозмовники зосередилися на нагальних оборонних потребах та рішеннях, до яких Україна закликає партнерів. Насамперед це можливість використовувати надану державі партнерами зброю без будь-яких обмежень, вражати ті військові цілі на території РФ, які становлять високу загрозу для українських міст, особливо прифронтових.

За словами спікера українського парламенту, також важливим є надання Україні більшої кількості систем ППО.

Стефанчук акцентував на необхідності «гуманітарного щита» протиповітряної оборони для західних регіонів України і використання ППО країн НАТО для збиття російських ракет і дронів над містами, що межують з країнами Альянсу. 

«Також приділив увагу двом напрямам — європейській та євроатлантичній інтеграції України», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні заявила, що її країна залишається поруч з Україною під час війни з Москвою.

Фото: Фейсбук Руслана Стефанчука

Теги по теме
Украина Италия
Источник материала
loader
loader