Сумщина виробила удвічі більше агропродукції, ніж торік
Сумщина виробила удвічі більше агропродукції, ніж торік

Сумщина виробила удвічі більше агропродукції, ніж торік

На Сумщині зараз обробляється 1 млн 54 тис. га, що на 155 тис. га менше, якщо порівнювати з мирним часом.

Про це розповів директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОВА Олександр Маслак. 

«Проте навіть у цих умовах по ранній зерновій групі ми зібрали 1,3 млн т, що більше на 5%, ніж торік. Наразі триває збирання пізніх сільськогосподарських культур (це соя, соняшник, кукурудза). У нас площа до збирання перевищує 650 тис. га, і сьогодні, за оперативною інформацією, фактично зібрано з площі 280 тис. га — це 42%», — цитує його слова повідомлення відомства у Facebook.

Олександр Маслак зауважив, що сьогодні аграрії працюють у дуже непростих умовах — зафіксовано 27 випадків пожеж у 26 підприємствах, за результатами ворожих обстрілів 92 випадки пошкоджень лише за цей рік, загинуло 11 осіб, травмовано — 24 мирні жителі, наїзди на міни — 5 випадків, у яких загинули 2 особи, травмовано 1 особу.

«Але попри це, індекс сільськогосподарської продукції становить 187% від минулого року. Тобто цього року було вироблено удвічі більше продукції, ніж торік», — уточнив посадовець. 

Олександр Маслак зазначив, що у регіоні діє державна підтримка дрібного бізнесу. І наразі подано більше 400 заявок від агробізнесу Сумщини на суму 140 млн грн. Виплати вже розпочалися. Також підтримку з держбюджету можуть отримати аграрії прикордоння. Наразі Департамент агропромислового розвитку отримав 264 заявки на 246 млн грн. 

Источник материала
loader
loader