У Маріуполі заборонили поховання на найбільшому кладовищі
У Маріуполі заборонили поховання на найбільшому кладовищі

У Маріуполі заборонили поховання на найбільшому кладовищі

У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі заборонили поховання на найбільшому Старокримському кладовищі.

Про це повідомила в Телеграмі Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

“Окупанти заборонили маріупольцям ховати померлих на Старокримському кладовищі”, - йдеться в повідомленні.

У міськраді зазначили, що тепер там дозволено поховання лише тих громадян, які були зареєстровані чи проживали у селищі Старий Крим, хоча Старокримське кладовище завжди вважалося міським.

Причини такого рішення російські загарбники не вказують, але всі розуміють, що це через величезну кількість загиблих за період блокади міста. Лише за попередніми даними ця цифра становить щонайменше 22 тисячі людей.

Крім того, значно зросла смертність під час окупації. Зокрема особливо високою стала кількість інфарктів та інсультів. А отримати кваліфіковану та своєчасну медичну допомогу жителі не можуть через критично низький стан медицини у місті.

Також інформують, що, за даними журналістів Associated Press, на початку 2023 року в Маріуполі було виявлено понад 10 тисяч нових могил, більшість яких розташовані саме на кладовищі в селищі Старий Крим.

Як повідомляв Укрінформ, слідчі Нацполіції України повідомили про підозру дев’ятьом жителям Донеччини, які, за інформацією правоохоронців, катували українців на тимчасово окупованих територіях за вказівкою росіян.

Фото: Маріупольська міська рада

Теги по теме
Мариуполь
Источник материала
loader
loader