У Таллінні презентували «Рушник Перемоги» – символ єдності українців і їхньої боротьби
У Таллінні презентували «Рушник Перемоги» – символ єдності українців і їхньої боротьби

У Таллінні презентували «Рушник Перемоги» – символ єдності українців і їхньої боротьби

У церкві святого Олафа (Oleviste) у Таллінні з нагоди Дня захисників і захисниць України відбулася презентація «Рушника Перемоги», який символізує єдність українців усього світу та їхню спільну боротьбу за свободу та перемогу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Естонії.

У Таллінні презентували «Рушник Перемоги» – символ єдності українців і їхньої боротьби - Фото 1

Церква була прикрашена «Рушником Перемоги», створеним із вишитих рушників, які надіслали українки з Естонії, Латвії, Норвегії, Німеччини, Польщі, Португалії, Франції, Нідерландів, Кіпру та багатьох інших країн, а також з Кропивницького, Херсонщини й майже всіх регіонів України.

У Таллінні презентували «Рушник Перемоги» – символ єдності українців і їхньої боротьби - Фото 2

Презентація об'єднала людей з різних сфер життя, щоб вшанувати героїв, які захищають свободу та незалежність нашої країни.

У події взяли участь посол України в Естонії Максим Кононенко, посол США в Естонії Джордж Кент, представники українських громадських організацій, українська діаспора, а також естонські громадяни, які прийшли висловити підтримку українському народу.

Присутні мали змогу долучитися до спільної молитви та висловити свою подяку нашим захисникам і захисницям, які боронять Україну від російських загарбників.

Посол України Максим Кононенко у своїй промові зазначив, що «Рушник Перемоги» – це не просто символ.

У Таллінні презентували «Рушник Перемоги» – символ єдності українців і їхньої боротьби - Фото 3

«Це нитка, яка з’єднує покоління, що боролися та борються за Україну. Це нитка, яка поєднує славних вояків Київської Руси, козацьких лицарів Гетьманщини і Запорізької Січі, хоробрих стрільців УНР та солдат Української Повстанської Армії. Сьогодні до них доєднались хоробрі воїни Сил оборони України, які є тією тонкою червоною лінією, що відділяє наш український всесвіт від жахів «русского мира», – сказав він.

Нагадаємо, у Центрі української культури в Таллінні відбулася перша в Естонії презентація книги «Жити попри все», у якій зібрано 11 історій українок різних професій та з різних регіонів, котрі діляться своїм травматичним досвідом війни як 2014 року, так і 2022 року.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Теги по теме
Эстония
Источник материала
loader
loader