Уряд перезапускає регіональні ради підприємців
Уряд перезапускає регіональні ради підприємців

Уряд перезапускає регіональні ради підприємців

Кабінет міністрів підтримав нову редакцію положення про консультативно-дорадчі органи, які у взаємодії з владою мають захищати інтереси бізнесу на місцевому рівні.

Про це повідомляє Міністерство економіки України, передає Укрінформ.

«Важливо, щоб партнерський діалог влади та бізнесу відбувався на всіх рівнях. На жаль, ми чуємо від підприємців, що регіональні ради не всюди працюють ефективно, а в деяких регіонах взагалі не працюють. Причини різні, і одна з головних — недосконалість нормативно-правового поля, яке регулює роботу рад. Рішення уряду значно посилює роль інститутів громадянського суспільства в формуванні регіональних рад. Це зробить ради більш ефективними в питаннях захисту інтересів бізнесу», — зазначив перший заступник міністра економіки України Олексій Соболев.

Основні зміни:

  • Членство в раді стає виборним. Персональний склад ради обирається кожні чотири роки на установчих зборах, що має забезпечити незалежність рад від органів влади та дозволити їм самостійно формувати порядок денний.
  • Установчі збори організовуються за участю громадських організацій. Ініціативна група з організації формується з представників громадських інститутів та влади на паритетних засадах.
  • У період воєнного стану установчі збори та засідання ради можуть проводитися в режимі відеоконференцій.

Положення чітко визначає процедуру виборів складу рад, вимоги до кандидатів, умови, за яких припиняється членство в раді й т. ін.

Як повідомлялося, регіональні ради підприємців створюються в регіонах, як консультативно-дорадчі органи місцевих адміністрацій. Серед завдань рад – сприяння співпраці між бізнесом, громадськими організаціями та місцевими органами влади.

Фото: КМУ

Теги по теме
Кабмин Бизнес
Источник материала
loader
loader