За програмою навчання водійок вантажівок відібрали 120 учасниць
За програмою навчання водійок вантажівок відібрали 120 учасниць

За програмою навчання водійок вантажівок відібрали 120 учасниць

За пілотним проєктом підготовки водійок вантажівок 120 жінок пройдуть навчання для отримання водійських прав категорій "C" або "CE".

Про це повідомила виконавча директорка Фундації інституційного розвитку Катерина Дацко під час офіційного запуску пілотного проєкту з підготовки жінок-водійок вантажівок, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми отримали майже 1100 заявок на участь у цьому проєкті. З них ми вже відібрали 120 учасниць. Додатково ще 150 кандидаток залишаються в резерві, оскільки ми мали критерії від партнерів, за якими й обирали претенденток», - зазначила Дацко.

За програмою навчання водійок вантажівок відібрали 120 учасниць - Фото 1

Термін навчання залежить від категорії прав, яку здобуватимуть учасниці: для категорії «C» загальний термін навчання становить 1,5-2 місяці, з жовтня до середини листопада. Це включає 7 тижнів теоретичної підготовки онлайн та 3-5 тижнів практичної підготовки офлайн, не менше 26 годин, протягом листопада-грудня 2024 року.

«Для категорії «CE» навчання триватиме також 1,5-2 місяці, з жовтня до середини листопада. Теоретична підготовка займе 7 тижнів онлайн, а практична частина – близько 3-х тижнів офлайн, з не менше ніж 15 практичними годинами водіння протягом грудня 2024 року», - пояснила Дацко.

Учасниці, які успішно завершать навчання, отримають категорію “С” або “СЕ” і 20 з них додатково здобудуть код 95 - обов’язковий документ для роботи водієм у транспортних компаніях ЄС.

За програмою навчання водійок вантажівок відібрали 120 учасниць - Фото 2 Запуск пілотного проєкту з підготовки жінок-водійок вантажівок / Фото: Юлія Овсяннікова

Крім того, незалежно від початкової категорії, учасниці пройдуть додаткове навчання з розвитку особистісних компетенцій, основ комунікації та самопрезентації, що підвищить їхню конкурентоспроможність на ринку праці.

“Основний блок навчання проводитиметься у Києві, Тернополі, Хмельницькому та м.Сарни Рівненської області”, - зауважила Дацко.

Як повідомляв Укрінформ, понад два десятки українських компаній з різних секторів економіки підтримали проєкт підготовки жінок-водійок вантажівокта сприятимуть їх навчанню й подальшому працевлаштуванню.

Теги по теме
Женщины
Источник материала
loader
loader