Два уроки марширували у спортзалі: Марічка Падалко емоційно розкритикувала урок "Захист України"
Два уроки марширували у спортзалі: Марічка Падалко емоційно розкритикувала урок "Захист України"

Два уроки марширували у спортзалі: Марічка Падалко емоційно розкритикувала урок "Захист України"

Про "реформований" урок "Захист України" Марічка Падалко написала на своїй сторінці у фейсбук. У Міносвіти вже відреагували на заяви журналістки.

Як проходив "Захист України" у доньки Падалко

Два уроки поспіль діти записували під диктовку вчителя "інструкцію" як розбирати автомат навіть без жодного зображення автомата. Я вже не кажу про його муляж. Звісно, половину назв деталей зброї вони навіть не розуміли,
– зазначає ведуча.

Падалко додала, що після цього діти два уроки марширували у спортзалі під слова "Струнко" і "Рівняйсь".

Оновлений курс "Захист України тепер передбачає не один урок на тиждень, а цілий навчальний день раз на місяць. Діти навчаються не у своїй школі, а в спецільно обраній. Марічка Падалко каже, що очікувала на те, що заклади для цього уроку мали би укомплектувати обладнанням для тренувань і набрати нових вчителів, наприклад, з-поміж ветеранів – однак цього не сталося.

Журналістка зізналася, що її донька повернулася після школи розчарованою. Її чоловік – військовий Єгор Соболєв, також розкритикував таку методику.

"Єгор, який дізнався від нас про таке викладання Захисту України, взагалі розлютився. Сказав, що нехай о*ки так вчать своїх дітей. І це до*баний совок, проти якого українці воюють", – емоційно прокоментувала ведуча.

Що відповіли у Міносвіти

У коментарях до поста з'явився коментар офіційного акаунту Міністерства освіти. Там зазначили, що Департамент освіти і науки Києва досі не долучився до педагогічного експерименту і не має підстав до викладання за новою програмою.

Комісія з питань освіти одноголосно дала доручення департаменту доєднатися до інноваційного освітнього проєкту і ми очікуємо рішення,
– зазначили там.

У Міносвіти додали, що мають приклади інших громад, де діти із захватом виходять з осередків, де викладають за новою програмою. Представники структури обіцяють незабаром поділитися успішними кейсами.

Теги по теме
Журналисты
Источник материала
loader