Emirates Airlines заборонила перевезення пейджерів після їхніх вибухів у Лівані
Emirates Airlines заборонила перевезення пейджерів після їхніх вибухів у Лівані

Emirates Airlines заборонила перевезення пейджерів після їхніх вибухів у Лівані

Дубайська авіакомпанія Emirates Airlines заборонила пасажирам перевозити пейджери та рації на власних рейсах після серії вибухів цих пристроїв у Лівані минулого місяця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Усім пасажирам, які подорожують до, з або через Дубай, заборонено перевозити пейджери та рації в зареєстрованій або ручній поклажі», - йдеться в заяві авіакомпанії.

Авіаперевізник додав, що будь-які виявлені заборонені предмети будуть конфісковані поліцією Дубая в рамках посилених заходів безпеки.

Зазначається, що у вересні вибухнули тисячі пейджерів та сотні радіоприймачів, які угруповання «Хезболла» використовувала для зв’язку між своїми членами.

Ізраїльне брав на себе відповідальність за ці вибухи пристроїв.

Тим часом польоти Emirates Airlines до Лівану залишаться призупиненими до 15 жовтня через ескалацію ізраїльських атак проти підтримуваної Іраном організації «Хезболла».

Декілька інших авіакомпаній також призупинили рейси до ліванської столиці Бейрута та інших регіональних аеропортів на тлі підвищеної напруженості в регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, 17 вересня у Лівані в результаті скоординованої атаки здетонували пейджери бойовиків "Хезболли". Наступного дня вибухнули сотні рацій "Хезболли".

20 вересня Ізраїль завдав авіаудару по столиці Лівану Бейруті, вбивши високопоставленого командира "Хезболли" Ібрагіма Акіла.

У наступні дні, 21 та 22 вересня, "Хезболла" та Ізраїль обмінялись авіаударами.

Источник материала
loader