Співробітник СБУ помітив у комендантську годину на вулиці Києва підозрілих типів, а вони його побили і втекли
Співробітник СБУ помітив у комендантську годину на вулиці Києва підозрілих типів, а вони його побили і втекли

Співробітник СБУ помітив у комендантську годину на вулиці Києва підозрілих типів, а вони його побили і втекли

кулак

Голосіївський районний суд міста Києва затвердив угоду про визнання винуватості у справі про перешкоджання законній діяльності співробітника військового формування — Служби безпеки України.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 1 жовтня.

16 червня 2024 року після опівночі, тобто в період комендантської години у місті Києві, троє чоловіків сиділи в припаркованій машині і розпивали алкогольні напої.

Їх помітив консультант-експерт з оперативних питань 4 відділу 1 управління Департаменту контррозвідки Служби безпеки України.

Виконуючи свої службові обовʼязки, щодо забезпечення контрдиверсійних заходів, есбівець вирішив перевірити підозрілих осіб. Він зробив вигляд, що викидає сміття, та підійшов до автомобіля і роздивився номерний знак. Далі з використанням конспіративного звʼязку по мобільному телефону він продиктував номер іншому співробітнику Служби безпеки України для оперативної перевірки. Далі співробітник СБУ відійшов та присів на лавку навпроти парадного входу будинку і продовжив спостерігати за авто і людьми в ньому.

Близько 1 години ночі чоловіки вийшли з машини і пішли до входу в будинок. Перший із них пройшов повз і зайшов у підʼїзд. А інші двоє підійшли до співробітника СБУ, не представились та запитали, хто він і що тут робить. У свою чергу, той відповів, що є співробітником Служби безпеки України, предʼявив службове посвідчення та запитав, що вони самі роблять тут у комендантську годину.

Далі виник конфлікт. Незнайомці почали бити працівника СБУ руками по обличчю, збили з ніг, вихопили в нього посвідчення і мобільний телефон. Один із них завдав іще одного удару в живіт і вмикав відеозапис на своєму мобільного телефону і сказав, що на камеру, що завдасть одного удару.

Після прибуття поліції чоловіки втекли в невідомому напрямку, але згодом один із них був затриманий.

Один із нападників уклав угоду про визнання винуватості. Враховується, що він раніше не судимий, повністю визнав вину, щиро каявся і активно сприяв розкриттю злочину, викривав свого співучасника, добровільно відшкодував завданий збиток.

Суд призначив 5 років позбавлення волі, звільнивши засудженого від відбуття покарання з іспитовим строком 1 рік.

Матеріали стосовно другого нападника досліджуються в іншому кримінальному проваджені і його доля поки невідома.

Tweet
Источник материала
loader
loader