Священник пояснив, чому покійників виносять ногами вперед: запам'ятайте це
Священник пояснив, чому покійників виносять ногами вперед: запам'ятайте це

Священник пояснив, чому покійників виносять ногами вперед: запам'ятайте це

Втім, не всі віряни знають, звідки походить це повір'я. Чому померлих виносять з осель ногами вперед – вже розповів священник Православної церкви України Олексій Філюк.

Чому покійників виносять ногами вперед

Священник зазначив, що ця традиція походить з далеких часів, тому в народі вже так заведено робити. Втім, коли людина захворіла, то працівники відділення екстреної медичної допомоги можуть її нести як ногами вперед, так і головою – у цьому немає нічого страшного, бо фахівці борються за здоров'я й життя.

Померлих виносять з будинку ногами вперед, бо це традиція. Так вже заведено в народі,
– відповів Олексій Філюк.

До того ж священник висловився про білі туфлі, в які має бути взутий покійник. У давнину наші предки дотримувалися цієї традиції, оскільки такий колір символізував чистоту та благодать. За словами Олексія Філюка, немає великої різниці, в якому взутті буде похоронена людина.

Які ще існують повір'я, пов'язані з покійниками

В Україні існує традиція закривати вдома усі дзеркала, коли хтось помирає з рідних. Цей обряд вже став настільки звичним, що люди не думають про те, чи правильно це робити. У народі вважається, що так вшановують пам'ять покійника. У Православній церкві України стверджують, що завішування дзеркал – не традиція християнської віри, тому не варто цього робити.

Водночас у народі кажуть, що у перші 40 днів після смерті людини не можна розважатися. Втім, церква не забороняє веселитися, оскільки кожен сам вирішує, скільки йому дотримуватися жалоби.

Источник материала
loader