Olam розширить діяльність в Африці
Olam розширить діяльність в Африці

Olam розширить діяльність в Африці

Olam Agri планує розширювати діяльність у Мозамбіку та інших країнах Співтовариства розвитку Південної Африки (SADC).

Споживання продуктів на основі пшениці в Мозамбіку значно зросло за останні два десятиліття, майже втричі з початку 2000-х років, а річне споживання пшениці досягло 700 тис. т. Країна є воротами до країн SADC, оскільки має спільний кордон з Танзанією, Малаві, Замбією, Зімбабве, Південною Африкою та Есватіні, пише World Grain.

«Стратегічне географічне розташування Мозамбіку в SADC і його власний дедалі більший попит на пшеничні продукти та макаронні вироби є ключовими факторами для наших амбіцій щодо створення в країні переробки пшениці та виробництва макаронних виробів», — сказав старший віцепрезидент Olam Agri Маллікарджун Гіремат. 

За його словами, компанія розглядає можливість створення цих переробних заводів у всіх трьох основних портах  Мапуту, Бейра та Накала.

Зазначається, що Olam Agri, яка працює в Мозамбіку протягом останніх 25 років, має потужну присутність у всіх 11 провінціях та портах. Крім того, Olam Agri виробляє пшеничне борошно в Камеруні, Гані, Нігерії та Сенегалі з внутрішнім розподілом на цих ринках і експортує до Беніну, Того, Буркіна-Фасо, Чаду, Центральноафриканської Республіки, Малі та Гвінеї.


Для довідки: Olam International Ltd. — транснаціональна агрокорпорація. Компанія має офіси у 65 країнах та веде виробничу та експортно-імпортну діяльність. Компанія заснована в 1995 році. «Олам Україна» була заснована у 2005 році. Є постачальником какао-бобів та какао-продуктів для українських кондитерів.

Источник материала
loader
loader