В Тунісі проходять вибори президента
В Тунісі проходять вибори президента

В Тунісі проходять вибори президента

Виборчі дільниці у містах Тунісу відкрились о 8 ранку, а закриються за місцевим регламентом о 18:00. Попередні результати мають бути оголошені не пізніше середи, але можуть бути відомі й раніше, поінформувала виборча комісія ISIE. Про це повідомляє Al Jazeera. 

За даними ISIE, приблизно 9,7 мільйона виборців планують взяти участь у голосуванні. Однак, високий рівень впевненості в перемозі чинного президента Каїса Саїда, який балотується на другий термін, а також ув'язнення кількох опозиційних кандидатів та економічний спад в країні, призвели до того, що багато виборців не бажають відвідувати виборчі дільниці.

66-річний Саїд має двох опонентів: колишнього союзника Чааба Зухаїра Магзауї та Аячі Заммеля, який вже засуджений до 12 років ув'язнення з 1 жовтня. Протягом останнього року лідери основних опозиційних партій також були заарештовані з різних причин, а іншим кандидатам було заборонено брати участь у виборах .

Напередодні голосування не відбулося жодних передвиборчих мітингів чи публічних дебатів, а майже всі агітаційні матеріали в місті містили зображення Саїда .

Після того, як Саїд узяв під контроль уряд у 2021 році та розпустив парламент, обраний у 2019 році, в Тунісі почалися репресії проти інакодумців. Багато критиків його політики з різних політичних сил опинилися за ґратами.

За даними правозахисної організації Human Rights Watch, в Тунісі більше 170 осіб утримуються під вартою з політичних причин.

До слова, туристи, що мандрують до Тунісу  зобов'язані провести на карантині принаймні 48 годин, а не сім діб, як це було раніше. Це випливає з правил міністерства туризму, які почали діяти з 8 березня. 

Президентські вибори у США традиційно в епіцентрі уваги букмекерів. «Главком» проаналізував сайти кількох провідних букмекерських контор світу (William Hill, Betway, Bet365, SkyBet), які оцінили шанси кандидатів як на загальну перемогу, так і на успіх в кожному зі штатів окремо.

Источник материала
loader