У Генштабі повідомили ситуацію на фронті
У Генштабі повідомили ситуацію на фронті

У Генштабі повідомили ситуацію на фронті


Росіяни продовжують скидати авіабомби на Курську область, на даний час відомо про 11 авіаударів з використанням 16 керованих авіаційних бомб.

Російські війська продовжують штурмувати позиції українських захисників. Натомість Сили оборони України завдають йому значних втрат у живій силі та техніці. Про це у зведенні Генштабу у неділю, 6 жовтня.

Сьогодні на напрямку росіяни здійснили п’ять атак поблизу Стариці та Вовчанська, біля якого наразі тривають боєзіткнення.

Кучерівка та Новоосинове, що на напрямку, були атаковані ворогом три рази з початку сьогоднішньої доби, одна атака триває дотепер. Крім того, окупанти завдали авіаційного удару керованими бомбами у райони Зеленого Гаю та Першотравневого.

Чотирнадцять разів окупанти намагались потіснити наших захисників із займаних позицій на напрямку поблизу Дружелюбівки, Невського, Новосадового, Зарічного, Торського, Григорівки та Діброви. Одинадцять боїв завершено, три – тривають по теперішній час.

Сили оборони відбили три атаки ворога на напрямку неподалік Білої Гори.

Авіаційних ударів керованими бомбами зазнали Дружба та Костянтинівка, що на напрямку; до того ж окупанти здійснили вісім атак біля Торецька та Щербинівки, біля якої наступальні дії противника тривають до тепер.

Десять наступальних дій противника відбулось на напрямку, росіяни штурмували позиції наших оборонців у районах населених пунктів Мирноград, Лисівка, Крутий Яр та Селидове.

Напружена ситуація на напрямку, де загарбники дев’ять разів атакували поблизу Новоселідового, Гірника, Цукуриного, Гострого, Георгіївки та Костянтинівки. Досі точаться два боєзіткнення.

Штурмовою авіацією були атаковані Новодарівка та Полтавка на напрямку, також противник провів три штурми оборонних рубежів наших захисників поблизу Богоявленки та Золотої Ниви.

Дві ворожі атаки відбито на напрямку.

Тоді як на інших напрямках фронту ситуація без особливих змін.

Нагадаємо, з 24 лютого 2022 року по 6 жовтня 2024 року загальні бойові втрати особового складу російських військ на території України орієнтовно склали 660 470 осіб (+1250 за добу).

Раніше повідомлялося, що за рік боїв за Вугледар Росія втратила вчетверо більше осіб з числа елітних загонів морської піхоти РФ, ніж за десять років війни в Чечні. 



Источник материала
loader
loader