У Міноборони створили Центр реагування на кіберінциденти
У Міноборони створили Центр реагування на кіберінциденти

У Міноборони створили Центр реагування на кіберінциденти

Центр реагування на кіберінциденти співпрацюватиме із НАТО та іншими суб'єктами оборонної сфери щодо безпеки кіберпростору і спільного захисту від кіберзагроз.

У Міністерстві оборони відкрили Центр реагування на кіберінциденти, що відповідатиме за кіберзахист. Його діяльність координуватиме заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко, повідомила пресслужба Міноборони.

«Створення Центру реагування на кіберінциденти при Міноборони — важливий і необхідний крок для країни, що воює і обороняється. Ворог щоденно тисне не тільки на фронті, а ще й у цифровому полі бою. Агресор намагається сповільнити наш стрімкий розвиток. Центр допоможе покращити стан кібербезпеки та забезпечити належне реагування на кіберінциденти», — сказала Черногоренко.

До цього команда кібербезпеки функціонувала в Центрі інновацій Міністерства оборони. Виокремлення у спеціальну структурну одиницю дозволить розширити зону відповідальності в сфері кіберзахисту. Військовослужбовці центру цілодобово забезпечують моніторинг та реагування на кіберінциденти.

За даними міністерства, головними завданнями Центру реагування на кіберінциденти є:

  • реагування на кіберінциденти і кібератаки, усунення їхніх наслідків;
  • вжиття заходів кіберзахисту інформаційно-комунікаційних систем Міністерства оборони;
  • впровадження й використання систем управління інцидентами кібербезпеки і обміну інформацією про кіберзагрози;
  • взаємодія з підрозділами субʼєктів національної системи кібербезпеки і Сил оборони в частині спільного виконання завдань;
  • організація і проведення практичних навчань у сфері кібербезпеки;
  • співпраця із НАТО та іншими суб'єктами оборонної сфери щодо безпеки кіберпростору і спільного захисту від кіберзагроз.
Читайте також: Автоматизована ШІ-платформа Avengers виявляє 12 тис. ворожих цілей щодня

Фото: ілюстративне / Міноборони

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Минобороны
Источник материала
loader