Безпілотники ГУР спалили російську ЗРК «Оса» за $10 млн
Безпілотники ГУР спалили російську ЗРК «Оса» за $10 млн

Безпілотники ГУР спалили російську ЗРК «Оса» за $10 млн

Військову техніку російських загарбників наші воїни продовжують перетворювати на металобрухт. На цей раз відзначилися бійці ГУР МО.

У ході аеророзвідки місцевості на одному з найважчих напрямків фронту бійці спецпідрозділу «Крила» виявили ворожий ЗРК «Оса». Росіяни вивели цю машину на бойове чергування та спробували сховати біля лісосмуги. Але це їм не вдалося. Воїни ГУР не стали залучати артилерію, а атакували ворожу ціль ударним дроном.

Безпілотники ГУР спалили російську ЗРК «Оса» за $10 млн - Фото 1

Удар FPV-дрону припав на корму зенітного комплексу. Він спалахнув. Вогонь досить швидко охопив усю «Осу» й в небо піднявся стовп чорного диму. Відновленню російська машина навряд чи підлягає. Чи зміг врятуватися її екіпаж, невідомо.

«Оса» – це автоматизований зенітний ракетний комплекс. Він є всепогодним і призначений для прикриття сил та засобів мотострілецької (танкової) дивізії у всіх видах бойових дій. Комплекс оснащений чотирма зенітними керованими ракетами 9M33, а в новіших модифікаціях число ракет досягає шести. Варто зазначити, що вартість «Оси» становить близько 10 млн доларів, а FPV-дрону близько 200 доларів.

Теги по теме
Россия война Вооруженные силы Украины
Источник материала
loader
loader