Контінентал отримав олійність соняшнику вище 50%
Контінентал отримав олійність соняшнику вище 50%

Контінентал отримав олійність соняшнику вище 50%

«Контінентал Фармерз Груп» збирає врожай сільськогосподарських культур пізньої групи.

Про це говориться у повідомленні компанії у Facebook.

Зазначається, що вже завершено обмолот соняшнику із загальної площі 13 тис. га. Хоча високі температури в період цвітіння дещо знизили очікуваний потенціал культури в окремих регіонах, але у компанії відзначають хороші якісні показники зібраного соняшнику, його високу олійність — понад 50% та врожайність вище планової.

Основні зусилля зараз спрямовані на обмолот сої, яку цьогоріч виростили на площі 46,5 тис. га. На збиранні культури задіяна як власна, так і наймана техніка.

«З обмолотом кукурудзи ми стартували тільки на кількох масивах, де вологість уже відповідає базовому рівню. Таке пришвидшене дозрівання культури спричинив спекотний і сухий серпень. Однак на більшості полів інтенсивний збір кукурудзи ми плануємо починати у другій половині жовтня. Загалом маємо до обмолоту 28,5 тис. га культури, — коментує хід осінніх польових робіт операційний директор «Контінентал» Костянтин Шитюк. 

Він зазначив, що жовтень буде для компанії найбільш напруженим періодом у збиральній кампанії. Погодні умови на початку місяця значною мірою визначатимуть, наскільки успішно можна буде завершити сезон жнив.

«Розраховуємо завершити основні польові роботи в заплановані терміни і маємо оптимістичні прогнози щодо врожайності культур», — підсумував Костянтин Шитюк.

Також на полях «Контінентал» триває збір цукрового буряку і картоплі, які цього сезону займають у структурі холдингу 3,2 тис. га й 1,8 тис. га відповідно. За обидвома культурами отримано хороші проміжні результати, сприятливі погодні умови забезпечують достатню вологість ґрунту для якісного збирання з мінімальними пошкодженнями.


Для довідки: «Контінентал Фармерз Груп» — сільськогосподарська компанія, яка обробляє 195 тис. га землі в 5 областях Західної України: Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Чернівецькій та Івано-Франківській. Компанія спеціалізується на рослинництві: вирощує зернові, олійні та технічні культури, а також є одним із найбільших в Україні виробників картоплі.

Источник материала
loader
loader