Маск обіцяє виборцям гроші за підтримку протрампівської петиції - $47 за підпис
Маск обіцяє виборцям гроші за підтримку протрампівської петиції - $47 за підпис

Маск обіцяє виборцям гроші за підтримку протрампівської петиції - $47 за підпис

Комітет політичної дії «Америка», заснований мільярдером Ілоном Маском, обіцяє в «хитких» штатах по $47 за кожен новий підпис під петицією на підтримку конституційної поправки щодо права носити зброю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Hill.

Створена для підтримки президентської кампанії Дональда Трампа організація звернулася до громадян з проханням підписати звернення з вимогою внести дві поправки до Конституції, які «гарантують свободу слова і право на носіння зброї».

«За кожну приведену вами людину, яка є виборцем у «хиткому» штаті, ви отримаєте 47 доларів! Легкі гроші», - написав Маск у своїй соцмережі Х.

Видання додає, що пропозиція, нібито, дійсна протягом двох тижнів.

Комітет політичної дії «Америка» має намір зібрати підписи 1 млн зареєстрованих виборців у семи ключових «хистких» штатах: Пенсильванії, Джорджії, Неваді, Аризоні, Мічигані, Вісконсині та Північній Кароліні.

Саме в цих штатах, де рейтинги кандидата від республіканців та висуванки демократів Камали Гарріс майже рівні, вирішуватиметься доля виборів, наголошує The Hill.

Згідно з середніми даними національного опитування The Hill / Decision Desk HQ, Гарріс випереджає Трампа на 3,4 відсоткових пункти - 49,8% проти 46,4% у Трампа.

Водночас опитування показують, що Трамп випереджає Гарріс на 1,2 відсоткових пункти в Аризоні й на 0,7% - у Джорджії та Північній Кароліні.

Гарріс випереджає Трампа на 0,2% в Мічигані, на 2% в Неваді, на 0,8% у Пенсильванії і на 1,3% у Вісконсині.

Як повідомляв Укрінформ, фінансова підтримка Республіканської партії з боку мільярдера Ілона Маска, за даними ЗМІ, була набагато масштабнішою та розпочалася раніше, ніж вважалося досі.

Зазначається, що Маск упродовж останніх років таємно фінансував консервативну політичну групу, пов'язану з республіканцями. Таким чином, він почав негласно надавати фінансову підтримку правим силам задовго до того, як у липні 2024 року відкрито підтримав кандидатуру Дональда Трампа на президентських виборах.

Фото: wsj.com

Теги по теме
Дональд Трамп Илон Маск
Источник материала
loader
loader