Оголосили найкращий фільм національного конкурсу кінофестивалю «Молодість»
Оголосили найкращий фільм національного конкурсу кінофестивалю «Молодість»

Оголосили найкращий фільм національного конкурсу кінофестивалю «Молодість»

Нагороду отримала дебютна повнометражна стрічка Марини Вроди «Степне» про літнього чоловіка, який приїжджає в українське село доглядати за своєю мамою.

У Гамбурзі завершився національний конкурс кінофестивалю «Молодість». Найкращим фільмом конкурсу стала стрічка режисерки Марини Вроди «Степне». Про це повідомляє «Суспільне Культура» з посиланням на організаторів фестивалю.

«Степне» — це дебютна повнометражна стрічка Марини Вроди. Вона розповідає історію кількох днів життя літнього чоловіка, який приїжджає в українське село Степне, щоб доглядати за своєю мамою при смерті.

«Це свідчення неймовірної уваги режисерки до деталей, демонстрація майстерного атмосферного сторителінгу та блискучої операторської роботи. Кожен кадр ретельно відібраний і підсилює значущість режисерської роботи. Цей фільм є гострим дослідженням ідентичності, пам'яті та зв'язків, які резонують з аудиторією», — йдеться в обґрунтуванні журі.

Спеціальну відзнаку здобув фільм Дмитра Мойсеєва «Сірі бджоли» — «за майстерну екранізацію українського письменника Андрія Куркова»Зі сцени диплом отримала продюсерка Іванна Дядюра.

Також у конкурсі змагалися стрічки «Редакція» Романа Бондарчука, «БожеВільні» Дениса Тарасова, «Дім за склом» Тараса Дроня і «Киснева станція» Івана Тимченка.

До складу журі національного повнометражного конкурсу увійшли продюсерка Наталія Лібет, режисерка й продюсерка Анастасія Буковська та кіноексперт Денніс Рух.

Фільмом-закриттям конкурсу стала документальна стрічка «Фрагменти льоду» Марії Стоянової.

Сам цьогорічний кінофестиваль «Молодість» відбудеться в Києві з 26 жовтня по 3 листопада і продемонструє близько 200 фільмів. Головою журі міжнародного конкурсу кінофестивалю «Молодість» стане іранський незалежний кінорежисер, сценарист і продюсер Мохаммад Расулоф.

Кінофестиваль «Молодість» був заснований у 1970 році. Наразі це єдиний міжнародний кінофестиваль в Україні з акредитацією міжнародної асоціації кінопродюсерів FIAPF. «Молодість» вважають одною із найбільших кіноподій у Східній Європі.

Світова прем’єра повнометражного дебюту Марини Вроди «Степне» відбулась 2023 року на міжнародному кінофестивалі в Локарно, де фільм отримав нагороду за найкращу режисуру.  Також «Степне» визнали найкращим фільмом 35-го кінофестивалю в Трієсті за версією глядачів.

У 2017 році кінопроєкт фільму став одним із переможців П’ятого конкурсного відбору Держкіно. Тоді відомство уклало з компанією «Вродастудіо» контракт про надання українсько-німецькому кінопроєкту «Степне» державної фінансової підтримки розміром 7 млн 100 тис. грн, що становить майже половину загальної вартості виробництва фільму. 

Фото: Марина Врода (перша справа) отримує нагороду кінофестивалю «Молодість», 5 жовтня 2024 року / надано організаторами «Суспільне Культура»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Кино украинское кино
Источник материала
loader
loader