Переможниця Global Teacher Prize Ukraine 2024 розповіла, на які освітні ідеї витратить мільйон
Переможниця Global Teacher Prize Ukraine 2024 розповіла, на які освітні ідеї витратить мільйон

Переможниця Global Teacher Prize Ukraine 2024 розповіла, на які освітні ідеї витратить мільйон

Вона отримала головний приз – 1 мільйон гривень на освітню мрію, а й подорож на фінал всесвітньої премії Global Teacher Prize. Які освітні мрії вона втілюватиме у життя, розповіла "Освіторії".

На що витратить мільйон найкраща вчителька 2024 року Леся Павлюк

Педагогиня розповіла, що зараз активно розвиває разом із подругами-вчительками освітній проєкт "ЛІО". Він спрямований на дітей початкової школи. А зважаючи на великий попит від переселенців щодо вивчення української мови, це чудова нагода реалізувати такий запит у "ЛІО".

Ще одна ідея для проєкту – з надолуження освітніх втрат. Адже навіть особисто до мене із таким запитом звертаються батьки дітей, які навчаються за кордоном та не встигають повноцінно опановувати українську шкільну програму, але хочуть залишатись у школах України,
– каже освітянка.

Також вона мріє реалізувати проєкт, пов'язаний із навчанням майбутніх учителів у педагогічних вишах.

Хочу стати тією самою будівничою моста між шкільною освітою та вищою школою, і це варте інвестування коштів премії. Зараз цей процес відбувається без належної синергії зі школами – студенти віддалені від дітей,
– каже Павлюк.

Тож вона прагне залучити вчителів до освітнього процесу у вишах і коледжах, а студентів закликати пробувати сили в ліцеях та школах. І це все має відбуватися у формі реалізації спільних проєктів. Вона вважає, що дітям це буде цікаво, а студенти отримають неабияку мотивацію працювати у школах.

Що відомо про Лесю Павлюк

Леся Павлюк працює у ліцеї № 7 в Івано-Франківську. Однією з перших почала працювати з інклюзивним класом ще до реформи НУШ.

Педагогиня розробляє нові методики й впроваджує їх в освітній процес.

У 2020 році вона потрапила до 50 найкращих вчителів України.

Також Павлюк – переможниця обласного туру всеукраїнського конкурсу "Учитель року – 2019" у номінації "Вчитель інклюзивного класу".

Теги по теме
Школа
Источник материала
loader
loader