РФ намагається атакувати газовидобувні вежі біля острова Зміїний - прикордонники
РФ намагається атакувати газовидобувні вежі біля острова Зміїний - прикордонники

РФ намагається атакувати газовидобувні вежі біля острова Зміїний - прикордонники

Російські військові намагаються атакувати газовидобувні вежі поблизу острова Зміїний, але українським Силам оборони вдається утримувати контроль над вежами й островом.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, передає Укрінформ з посиланням на Арміюінформ.

«Треба розуміти, що Сили оборониУкраїни, у першу чергу підрозділи спеціального призначення Головного управління розвідки й Державної прикордонної служби, постійно виконують завдання в акваторії Чорного моря, щоб контролювати цю територію, не допустити ворога», — сказав речник ДПСУ.

За його словами, важливо зберігати контроль над морськими шляхами, де проходять судна, а також над газовидобувними вежами, які ворог раніше використовував як плацдарми, на яких розміщував свої засоби ураження та спостереження.

Демченко підкреслив, що групи, які звільняли газовидобувні вежі поблизу Зміїного, зробили все необхідне, щоб противник не міг контролювати цю територію.

«Засоби ураження ворога також були знищенні. Нашим хлопцям, нашим захисникам вдається їх утримувати, уникати ураження від ворога. Натомість — саме ми завдаємо ворогу ударів, які не дозволяють йому контролювати цю територію», — запевнив він.

Як повідомлялось, спецпризначенці Держприкордонслужби спільно з підрозділами Головного управління розвідки МО України ведуть бої з окупантами у Чорному морі. Відбито та взято під контроль частину газовидобувних платформ.

Теги по теме
война
Источник материала
loader