Туреччина проведе розвідку покладів нафти й газу біля берегів Сомалі
Туреччина проведе розвідку покладів нафти й газу біля берегів Сомалі

Туреччина проведе розвідку покладів нафти й газу біля берегів Сомалі

Туреччина відправила до берегів Сомалі дослідницьке судно Oruç Reis, яке проводитиме там розвідку покладів нафти та газу. Судно супроводжують два фрегати ВМС Туреччини.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на директорат з комунікацій адміністрації президента Туреччини.

“Сподіваюся, що ви продемонструєте турецько-сомалійське братерство у відкритому морі як нашими фрегатами, так і нашими кораблями підтримки. Я бажаю вам удачі… Вірю, що ми зробимо дуже важливий крок разом з нашими сомалійськими братами, як у наших сейсмічних дослідженнях, так і в бурових роботах”, - звернувся на церемонії прощання до екіпажів кораблів президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.

Дослідницьке судно дістанеться берегів Сомалі наприкінці жовтня. Розвідку вуглеводнів воно проводитиме відповідно до меморандуму про взаєморозуміння, підписаного у березні цього року між міністерством енергетики та природних ресурсів Туреччини й міністерством нафти та мінеральних ресурсів Сомалі.

Сейсмічні дослідження та роботи з пошуку нафтита природного газу проводитимуться в трьох ліцензованих морських районах, кожен площею 5 тис. кв. км. Місія триватиме сім місяців. Після аналізу зібраних даних в Анкарі, розпочнуться бурові роботи у визначених місцях залежно від результатів.

Під час місії судно Oruç Reis супроводжуватимуть два фрегати ВМС Туреччини, а також корабель підтримки Zağanos Paşa, корабель-платформа підтримки Sancar і корабель стеження Ataman.

Кораблі послідують до узбережжя Сомалі через Середземне море, Суецький канал і Червоне море.

Як повідомляв Укрінформ, окрім пошуку нафти та газу біля берегів Сомалі, Туреччина проводить розробку трьох золотих копалень у Нігері.

Фото: АА

Теги по теме
Турция газ нефть
Источник материала
loader