У Білій Церкві викрито підпалювачів автомобіля військовослужбовця
У Білій Церкві викрито підпалювачів автомобіля військовослужбовця

У Білій Церкві викрито підпалювачів автомобіля військовослужбовця

У Білій Церкві викрито підпалювачів автомобіля військовослужбовця - Фото 1

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури та Білоцерківської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом жителям міста Біла Церква в умисному знищенні майна шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194 КК України), а також одному із них у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

За даними слідства, у вересні 2024 року чоловік погодився на пропозицію представника держави-агресора щодо підпалу легкового автомобіля, який належить військовослужбовцю Збройних Сил України. Замовлення підозрюваний отримав через Telegram. За злочинні дії йому обіцяли заплатити 5 тисяч доларів США.

Для цього він залучив спільника, якому повідомив недостовірну інформацію щодо інсценування підпалу автомобіля задля отримання страхової допомоги.

В подальшому співучасник заздалегідь виготовив у пластиковій пляшці легкозаймисту рідину із бензину та грунтуючого матеріалу. Після цього, 1 жовтня 2024 року, він у нічну пору доби здійснив підпал автомобіля військовослужбовця.

Транспортний засіб загорівся та зазнав пошкоджень. Надалі відзняв підпал на мобільний телефон, який передав організатору.

За злочинні дії, організатор отримав обіцяні кошти на банківській рахунок.

Завдяки скоординованим прокурорами діям правоохоронців чоловіка затримано невдовзі після вчинення злочину.

Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області за оперативного супроводу Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області та Білоцерківського РВ ГУ СБУ у місті Києві та Київської області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київська обласна прокуратура

Tweet
Источник материала
loader
loader