У Новотроїцькому на ТОТ Херсонщини підірвали машину колаборанта
У Новотроїцькому на ТОТ Херсонщини підірвали машину колаборанта

У Новотроїцькому на ТОТ Херсонщини підірвали машину колаборанта

У селищі Новотроїцьке на ТОТ Херсонщини підірвали машину «начальника місцевого відділу поліції», колаборанту відірвало ногу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр журналістських розслідувань (ЦЖР) з посиланням на власні джерела.

«В першій половині дня 7 жовтня в селищі Новотроїцьке однойменної громади Генічеського району Херсонщини стався потужний вибух. Згодом стало відомо, що підірвали машину, в якій перебував начальник місцевого відділення окупаційної поліції. Він, на жаль, вижив, але в результаті вибуху йому відірвало ногу», - йдеться у повідомленні.

За даними джерел ЦЖР, після вибуху російські окупанти перекрили всі вулиці в Новотроїцькому, перевіряють всіх перехожих і всіх, хто пересувається на автівках.

«Російських військових тут просто зараз купа. Шукають «терористів», – розповіли джерела.

За даними з окупаційних реєстрів, очолює окупаційне «відділення поліції Новотроїцького» місцевий колаборант Ляшко Сергій Володимирович, 5 грудня 1990 р. н., уродженець села Громівка. Як писав раніше ЦЖР, він закінчив Харківський національний університет внутрішніх справ, після чого працював дільничним у Генічеському районі.

Під час окупації Сергій Ляшко повернувся до Новотроїцького, де спочатку працював «заступником начальника поліції з громадської безпеки». За словами місцевих, він причетний до викрадень і катувань своїх колег-поліцейських і погрожує їхнім рідним, які залишаються в окупації.

«Вочевидь, завдяки своїй самовідданій службі на окупантів його підвищили в посаді. На бік ворога перейшли й інші члени родини Сергія Ляшка, зокрема, староста села Громівка Ляшко Сергій Іванович», - пише ЦЖР.

Як повідомляв Укрінформ, 28 листопада 2023 року у селищі Ювілейне на тимчасово окупованій території Херсонщини внаслідок удару по будівлі, де був розташований відділ окупаційної «поліції», загинули четверо так званих поліцейських, ще 17 осіб постраждали, серед них – росіяни і колаборанти.

ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами

Теги по теме
Взрыв
Источник материала
loader
loader