КНДР готова відправити військових в Україну на підтримку РФ
КНДР готова відправити військових в Україну на підтримку РФ

КНДР готова відправити військових в Україну на підтримку РФ

Міністр оборони Південної Кореї Кім Йонг Хен в інтерв’ю агентству Yonhap заявив, що Північна Корея може направити членів своїх збройних сил в Україну для підтримки російської армії. Він зазначив, що підписаний між Росією та Північною Кореєю взаємний договір, схожий на військовий союз, підвищує ймовірність такого розгортання.

Кім додав, що інформація про ліквідацію північнокорейських військових на окупованих територіях України, яка з’явилася раніше, ймовірно, є правдивою. Ця заява пролунала на фоні намірів КНДР зміцнити зв’язки з Росією, що підтверджується угодою про взаємну оборону, підписаною між північнокорейським лідером Кім Чен Ином і російським президентом Володимиром Путіним у червні цього року.

Ліквідація військових КНДР в Україні

За даними УНІАН, Збройні Сили України знищили шість офіцерів Північної Кореї на Донбасі, ще троє військовослужбовців отримали поранення. Kyiv Post повідомляє, що перед цією атакою російські окупанти демонстрували північнокорейським військовим підготовку до штурмових дій.

Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко вказав на потенційну загрозу з боку військових КНДР не тільки для України, але й для інших країн. “Північна Корея є шалено мілітаризованою країною, і втрати кількох людей там не є критичними. Проте важливо, що військові КНДР, які могли отримати інформацію чи навички, тепер знищені і не є носіями цінних знань”, — пояснив він.

Теги по теме
Россия
Источник материала
loader
loader