Міністр оборони Ізраїлю заявив про ліквідацію майбутнього лідера «Хезболли»
Міністр оборони Ізраїлю заявив про ліквідацію майбутнього лідера «Хезболли»

Міністр оборони Ізраїлю заявив про ліквідацію майбутнього лідера «Хезболли»

Високопоставлений чиновник «Хезболли» Хашим Сафі ад-Дін, який мав замінити вбитого лідера терористичного угрупування Хасана Насраллу, ймовірно, був ліквідований під час удару в Бейруті минулого тижня. Про це заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант, пише The Times of Israel.

Як зазначив очільник оборонного відомства, «Хезболла» – це організація без лідера.

«Насралла був ліквідований, його заміна, ймовірно, також була ліквідована. Це драматично впливає на все, що відбувається. Немає кому приймати рішення, немає кому діяти», – сказав Галлант під час візиту до Північного командування ЦАХАЛу

Галант наголосив, що вогневі можливості «Хезболли» також зазнали сильного удару. «За нашими діями спостерігають по всьому Близькому Сходу. Коли дим у Лівані розвіється, в Ірані зрозуміють, що вони втратили свій найцінніший актив – «Хезболлу», – додає він.

Зазначимо, Хашим Сафі ад-Дін багато хто вважає ймовірним наступником Хасана Насралли на чолі підтримуваного Іраном угруповання. Родич Насралли керує рухом разом із заступником генерального секретаря Наїмом Кассемом.

Також Сафі ад-Дін входить до Ради джихаду угруповання – органу, відповідального за військові операції. Він також очолює виконавчу раду, яка контролює фінансові та адміністративні справи угруповання, що підтримується Іраном.

Як відомо, 27 вересня Ізраїль провів масований авіаудар по штаб-квартирі «Хезболли» в Бейруті. В результаті чого загинув лідер організації Хасан Насралла.

Раніше винищувачі військово-повітряних сил Ізраїлю завдали ударів по об'єктах терористів, що належать до штаб-квартири розвідки «Хезболли» у Бейруті. Ізраїльські винищувачі здійснили авіаудари по позиціях терористичної організації «Хезболла» на півдні Лівану та в районі Бекаа.

У ході атак були уражені склади зброї, об'єкти терористичної інфраструктури та пускові установки. Крім того, у ЦАХАЛ повідомили, що за останні 24 години ізраїльські війська завдали ударів по більш ніж 70 об'єктах «Хезболли» на півдні Лівану. Серед цілей були об'єкти терористичної інфраструктури, пускові установки, а також командні центри і місця зберігання зброї​.

Источник материала
loader