На сході Індії внаслідок повеней та зсувів ґрунту загинули щонайменше 15 людей
На сході Індії внаслідок повеней та зсувів ґрунту загинули щонайменше 15 людей

На сході Індії внаслідок повеней та зсувів ґрунту загинули щонайменше 15 людей

У північно-східному індійському штаті Мегхалая в результаті повеней і зсувів ґрунту, спричинених сильними дощами за останні чотири дні, загинули щонайменше 15 людей.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

За даними місцевої влади, серед загиблих, зокрема, семеро членів однієї родини, чий будинок накрив селевий потік, та один чоловік, який загинув у результаті падіння дерева.

Під час рятувальної операції до тимчасових таборів допомоги евакуювали понад 17 тисяч жителів із приблизно 165 сіл постраждалого від негоди штату. На ранок вівторка зливи вщухли і люди почали повертатися до своїх домівок.

У постраждалому штаті Мегхалая триває пошуково-рятувальна операція. Місцева влада обіцяє оприлюднити остаточні дані про жертви серед населення та завдані стихією збитки пізніше.

Водночас, Метеорологічне управління Індії попередило, що цього тижня в деяких районах штату знову очікуються сильні дощі й небезпечна кількість опадів від 64,5 мм до 115,5 мм.

Кілька країн Південної Азії у червні-вересні під час сезону мусонів постраждали від повеней та інших стихійних лих, спричинених аномально рясними дощами цього року.

Щонайменше 244 людини, у тому числі десятки дітей, загинули минулого тижня через зсуви й повені у Непалі, коли після дводенних безперервних дощів висока вода змивала будинки, дороги, електростанції та мости.

У східних регіонах сусідньої з Індією Бангладеш у серпні сталася повінь, яка забрала життя 70 людей і завдала збитків на 1,2 мільярда доларів.

Як повідомляв Укрінформ, влада Боснії і Герцеговини у п’ятницю, 4 жовтня, оголосила стан стихійного лиха після того, як рясні дощі спричинили повені та зсуви ґрунту в країні.

Фото: tbsnews.net

Теги по теме
Индия
Источник материала
loader
loader