У Брюсселі відбулася зустріч України та Єврокомісії щодо економічних критеріїв вступу
У Брюсселі відбулася зустріч України та Єврокомісії щодо економічних критеріїв вступу

У Брюсселі відбулася зустріч України та Єврокомісії щодо економічних критеріїв вступу

У Брюсселі відбулася двостороння зустріч між представниками України та Європейської комісії щодо здійснення офіційного скринінгу розділу «Економічні критерії», який є частиною першого кластеру «Основи процесу вступу до ЄС».

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство економіки України.

«Ми презентували нашим партнерам з Європейської комісії оцінку стану наближеності України до виконання економічних критеріїв ЄС, яка стане основою для майбутніх переговорів", - зазначив перший заступник міністра економіки України Олексій Соболев.

Під час сесії розглядалися питання макроекономічної стабільності, функціонування товарних ринків, фінансового ринку, ринку праці, сфер освіти та інновацій, фізичного капіталу та якості інфраструктури, секторальної та корпоративної структури української економіки, економічної інтеграції з ЄС та цінової конкурентоспроможності, а також боротьби з корупцією.

Наступний раунд двосторонніх зустрічей по кластеру 2 "Внутрішній ринок" заплановано на 19 листопада.

Як повідомлялося, скринінг — це процес оцінки нашого законодавства на предмет його відповідності праву ЄС у кожному з 33 переговорних розділів.

За результатами скринінгу Єврокомісія підготує звіт щодо відповідності законодавства України праву ЄС по кожному переговорному кластеру. Цей документ визначить рівень відповідності і подальший обсяг роботи для України на шляху до членства в ЄС.

Теги по теме
Украина Евросоюз Экономика
Источник материала
loader