Час найбільших знижок: коли в Україні відбудеться Чорна п'ятниця-2024
Час найбільших знижок: коли в Україні відбудеться Чорна п'ятниця-2024

Час найбільших знижок: коли в Україні відбудеться Чорна п'ятниця-2024

Люди мають змогу купити речі, про які давно мріяли, оскільки тепер їх вартість зменшилася в рази. Коли буде Чорна п'ятниця в Україні у 2024 році – розповість LifeStyle24.

Коли буде Чорна п'ятниця 2024 в Україні

Цьогоріч Чорна п'ятниця в Україні відбудеться 29 листопада. Втім, зазвичай магазини продовжують період знижок ще на кілька днів і навіть тижнів, бо хочуть залучити якомога більше клієнтів до покупки товарів. Водночас українці отримають можливість придбати ті речі, які давно не могли собі дозволити, значно дешевше, бо старі ціни не діятимуть.

Магазини починають підготовку до Чорної п'ятниці за декілька днів, тому люди можуть обрати бажані товари заздалегідь. Здебільшого знижки діють не тільки на одяг, але й на побутову техніку та різноманітні послуги краси.

Чорна п'ятниця 2024
Чорна п'ятниця 2024 / Фото Freepik

Чорна п'ятниця 2024: історія свята

Це свято виникло у 1950-х роках у США, а саме в місті Філадельфія. Щорічно, на наступний день після Дня подяки там відбувався футбольний матч. Втім, вболівальники постійно влаштовували хаос на вулицях, через що правоохоронним органам доводилося слідкувати за порядком і брати понаднормові години роботи. Після цього п'ятниця стала асоціюватися з "чорним" днем тижня.

Водночас існує ще одна версія виникнення свята. У США підприємці почали робити великі знижки на свої товари після Дня подяки, який щорічно відзначається в останній четвер листопада. Торговці розуміли, що більшість людей проведе цей час за покупками до свята, тому вирішили отримати з цього вигоду.

Що цікаво, в Україні подібні розпродажі з'явилися у 2010-х роках і досі мають неабияку популярність серед громадян.

Теги по теме
Традиции
Источник материала
loader
loader