Фізіономія Путіна була кислою: гравець збірної України пригадав легендарний гол Шевченка
Фізіономія Путіна була кислою: гравець збірної України пригадав легендарний гол Шевченка

Фізіономія Путіна була кислою: гравець збірної України пригадав легендарний гол Шевченка

9 жовтня 1999 року відбувся один з найпам'ятніших матчів в історії українського футболу. В останньому турі відбору на Євро-2000 зустрічалися збірні Росії та України.

Який вигляд мав Путін після голу Шевченка

На поєдинку в "Лужніках" був присутній російський диктатор Владімір Путін, який тоді очолював уряд. На його очах Андрій Шевченко на 88-й хвилині забив легендарний гол у ворота збірної Росії, змусивши замовкнути трибуни московського стадіону.

Колишній захисник "синьо-жовтих" Володимир Микитин у пам'ятному матчі на 4-й хвилині замінив форварда Сергія Скаченка. Він пригадав цікавий епізод, який трапився після завершення поєдинку.

Тоді у роздягальню до футболістів збірної України завітали Путін та мер Москви Лужков.

Коли ми після фінального свистка прийшли до роздягальні, то в кожному кріслі лежали іменні годинники з написом: "Від мера Москви". А невдовзі до роздягальні зайшов Володимир Путін, який був прем'єр-міністром Росії. Запам'яталось, що він був маленького зросту. Привітав нас з перемогою, але фізіономія в нього була дуже кисла,
– розповів Микитин.

Відео голу Шевченка у ворота Філімонова

Зазначимо, що протистояння України з Росією завжди були принциповими та виходили за рамки спорту. Російська пропаганда вже тоді намагалася принизити досягнення українського футболу. За кожної нагоди вони переконували, що рівень їхньої збірної та клубів набагато вищий.

Проте все вирішилося на футбольному полі. У першому матчі відбору Євро-2000 збірна України перемогла Росію з рахунком 3:2, а в другому вирвала нічию (1:1).

Теги по теме
футбол Владимир Путин Сборная Украины
Источник материала
loader
loader