Громадяни Словаччини передали ЗСУ снарядів на 4 млн євро
Громадяни Словаччини передали ЗСУ снарядів на 4 млн євро

Громадяни Словаччини передали ЗСУ снарядів на 4 млн євро

В Україну доставили партію 122-мм артилерійських снарядів, кошти на які зібрали громадяни Словаччини. Це не так багато, 2702 одиниці, але коштувало 4 млн євро (не забувайте, що у зброї своя ціна).

Збір коштів і відправку боєприпасів організувала чеська ініціатива «Darek pro Putin». А сама відповідь громадян Словаччини адресована уряду Роберта Фіцо, який неодноразово заявляв про припинення військової допомоги Україні та відмову підтримувати ініціативу Чехії щодо надання боєприпасів.

Прості жителі взяли участь у зборі коштів, показавши: далеко не всі у Словаччині згодні з курсом уряду. Також треба підкреслити дуже виважену організацію зборів: кожен момент словаки погодили з українською стороною, яка вказала на необхідність боєприпасів саме калібру 122 мм.

Той момент, коли Чехія та Словаччина знову разом, але заради допомоги нам.

Щодо пана Фіцо зауважимо: його вислови жодним чином не заважають приватним виробникам та постачальникам зброї зі Словаччини возити до нас свої вироби. Справа в тому, що на момент повернення до влади Роберта Фіцо українська сторона вже отримала від Словаччини великі поставки зброї та боєприпасів, що йшли прямо зі складів.

Тому Фіцо «різко скоротив» поставки, хоча насправді вже й не було змоги підтримувати їх на попередньому рівні. Начебто й не набрехав, але ось вам тонка грань політики. А до саботажу та перешкоджання словацькому бізнесу він, на щастя, поки не додумався.

Название источника
Darek pro Putin / X (Twitter)
Ссылка на материал
https://x.com/darputinovi/status/1843172898820764058
Теги по теме
Украина война
Источник материала
loader